Bosch je razvio brzi test na korona virus – Bosch Covid 19

Ako je netko u stanju pomoći u borbi protiv aktualne pandemije onda su to giganti poput Boscha - koji je razvio vlastiti brzi test na korona virus. Prvi uređaji bi trebali biti dostupni u Njemačkoj od travnja

Tvrtka Bosch je unutar svog zdravstvenog odijela Healthcare Solutions razvila brzi test kojim se identificira pojava infekcije korona virusa u ljudskom tijelu. Prema navodima Boscha cijeli proces omogućava dobivanje rezultata za manje od dva i pol sata na samom mjestu uzimanja uzorka.

Drugim riječima, ne potrebe za dugim redovima ili dodatnim transportom. Podsjetim, s trenutnim testovima često je potreban cijeli dan kako bi dobili povratne rezultate.

Deset testova po danu

Prvi čovjek Boscha Volkmar Denner izjavio je: „S Bosch Covid 19 brzim testom želimo doprinijeti što bržem obuzdavanje pandemije korona virusa. Zaraženi pacijenti mogu sada biti brže identificirani i izolirani.“ U borbi protiv virusa vrijeme je odlučujući faktor.

Covid-19-brzi test od Boscha pomaže širenju pandemije i bržem prekidanju lanca zaraze. Prema laboratorijskim testovima postignuta je uspješnost veća od 95 posto.

Prema Boschu testovi ispunjavaju kvalitativne standarde Svjetske zdravstvene organizacije (WHO). Jedan uređaj unutar 24 sata može obaviti i do 10 testova pri čemu nije potrebno imati specijalno zaštićeno osoblje. Pored testiranja na Covid-19 moguće je dijagnosticirati još devet drugih bolesti dišnih organa.

Prvo u Njemačkoj, potom Europa

Sam je razvoj prema navodima Boscha trajao samo šest tjedana uz suradnju sa sjevernoirskom medicinskom kompanijom Randox Laboratoies. Za proizvodnju je predviđena lokacija u Waiblingenu zadužena za medicinsku tehnologiju. Testovi bi trebali biti spremni već u travnju u Njemačkoj nakon čega slijede i druga europska i ne europska tržišta.