Volkswagen ID.3 noć prije novinarskog dana u Frankfurtu svečano se predstavio svjetskim medijima. Počelo je!

Salon automobila u Frankfurtu na mala vrata otvoren je velikim novitetom. Noć prije početka salona novinarima je prestavljen VW ID.3 i po svemu viđenom sigurni smo na neće razočarati

Početak komercijalizacije obilježit će i posebno izdanje modela ID.3 1ST u četiri boje i tri verzije. Sve izvedbe bit će bogato opremljene: model ID.3 1ST s opsežnim praktičnim značajkama, uključujući upravljanje glasovnim naredbama i navigacijski sustav, model ID.3 1ST Plus s dodatnom značajkom IQ. Light uz dvobojni vanjski i unutrašnji dizajn te model ID.3 1ST Max s velikim staklenim panoramskim krovom i inovacijama poput head-up zaslona s proširenom stvarnošću.

Proizvodnja modela ID.3 1ST trebala bi prema planu započeti krajem 2019. godine, a prva bi se vozila kupcima trebala isporučiti sredinom 2020. godine. Želite li biti jedan od onih koji će kupiti prvi poseban model, stanite u red sa 7500 kn.

Na većini će tržišta faza naručivanja za kupce koji misle obaviti predrezervaciju započeti netom nakon završetka sajma IAA u Frankfurtu u rujnu kada će biti dostupno i više detalja o samom modelu. Kupci će tada moći predati obvezujuću narudžbu za jedan od triju ekskluzivnih modela ID.3 1ST kod svojeg preferiranog Volkswagen trgovca. Do tada će kupci u svakom trenutku moći otkazati svoju prijavu bez ikakve naplate, a u tom slučaju će im se odmah vratiti plaćeni predujam.

Predrezervacija se uz Hrvatsku provodi na još 28 europskih tržišta uključujući i velika tržišta poput Norveške, Njemačke, Nizozemske, Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva i Austrije. Marka Volkswagen kupcima u prosjeku planira isporučivati više od 100 000 ID.3 modela godišnje.

Podsjetimo se što je VW ID. 3

Najkraće rečeno, tamo gdje će Golf VIII stati s benzinskim i dizelskim pogonima, tamo će ID.3 nastaviti. Bit će sličnih dimenzija i ponude prostora na razini prostranijih u današnjoj kompaktnoj klasi i zapravo će donijeti samo revoluciju pod poklopcem. Jer, bit će to prvi VW na potpuno električnoj platformu.

Tri vrste baterije, tri dosega, ali i tri cijene…

Srednji iz ponude, onaj optimalni ID. 3, koristit će bateriju od 58 kW, pa će ovisno o načinu vožnje moći prevaljivati od 300 do maksimalno 420 km. Međutim, bit će tu i slabija (jeftinija) izvedba s baterijom od 45 kWh koja je dovoljna za najviše 330 km. Odnosno, tko pronađe veći budžet moći će izabrati veliku bateriju od 77 KWh s kojom će ID. 3 moći proći do 550 km. Inače, najviša brzina će u svakom slučaju iznositi najmanje 180 km/h.