Nova Garmin kolekcija za povezanu šminku

Povodom svoje tridesete obljetnice, Garmin predstavio kolekciju povezivih satova Marq. Upoznajte modele Marq Aviator, Driver, Captain, Expedition i Athlete

Izuzetno elegantni povezivi satovi stvorni su na temelju Garminove dugogodišnje baštine na zrakoplovnom, automobilskom, pomorskom, outdoor i sportskom tržištu. Garmin je prijašnjim modelima redefinirao tržište multisport satova, a sada je stvorio povezive satove, opremljene modernim pametnim funkcijama – Marq Aviator, Marq Driver, Marq Captain, Marq Expedition i Marq Athlete. Svaki je osmišljen i dizajniran za pojedince inspirirane svojom strašću za letenjem, utrkama, jedrenjem, istraživanjem i sportskim performansama.

Svaki sat iz kolekcije izrađen je od titana, koji je lagan, ali nevjerojatno jak, a u kombinaciji s kupolastim safirnim kristalom vrhunske otpornosti na ogrebotine stvorena je čvrsta jezgra za sve satove.
Satovi su opremljeni uvijek uključenim zaslonom čitljivim na suncu, GPS-om i naprednim senzorima poput mjerenja pulsa i zasićenosti krvi kisikom na zapešću koji omogućuju praćenje širokog raspona sportskih aktivnosti, poput trčanja, biciklizma, plivanja i skijanja. A za one koji se upuštaju u poduže pothvate, trajanje baterije kreće se od 12 dana u načinu rada kao pametni sat do 28 sati u GPS načinu rada i do 48 sati u UltraTrac modu.

MARQ Athlete

Dizajnom optimiziran za performanse i uz kombinaciju sive i žute boje, Marq Athlete je logičan izbor svakog sportaša. Okvir prikazuje ono što je najvažnije sportašu, V02 max i skalu vremena oporavka, sve vidljivo jednim pogledom na zapešće. Osim toga, sadrži naprednu dinamiku trčanja za daljnje praćenje statistike vježbanja, mjerenje napretka i podešavanje kondicije. Sa senzorima za razne biometrije, sportaši mogu dobiti dodatne uvide u performanse svog tijela. Ovaj sat predstavlja savršen skup alata za svako natjecanje i njeguje pobjednički stav kao životni stil.

MARQ Aviator

Kombinacija brušenog titana i poliranog crnog keramičkog GMT okvira daje Marq Aviatoru vrlo klasičan stil. Ovaj sat upotpunjuje zrakoplovstvom nadahnuta multilink titanijska narukvica s dizajnom “pomaknutog krila” i mikro-prilagodbom koja omogućuje udobno nošenje na zapešću za vrijeme leta, a izlaskom iz kokpita pretvara se u sat sa stilom. GMT-okvir pruža pilotima brzi pristup GMT-vremenu, uz dvije dodatne vremenske zone označene lokalnim šiframa zračne luke na zaslonu sata. On također dolazi s namjenskim zrakoplovnim funkcijama, uključujući karte s detaljima zračne luke i naprednim sigurnosnim značajkama kao što su Direct-To-Navigation, Nexrad Weather Radar, globalna baza zračnih luka i Garmin integracija kokpita.

MARQ Captain

Za one koji vrijeme provode na vodi, Marq Captain dolazi u bogatim nautičkim bojama, plavim keramičkim regatnim okvirom i zadivljujućim inovativnim najlonskim remenom. Tkani na jugu Francuske s razrađenim žakardskim tkanjem, omogućuju spajanje tri plava tona u jedinstven živopisni uzorak koji odražava morski karakter ovog sata. Remen je izrađen za iznimnu izdržljivost u slanom okolišu, a čvrsto tkana pređa je laserski izrezana i učvršćena metalnim držačima za moderan i elegantan izgled. Ovaj sat je od iznimne pomoći na palubi s inovativnim funkcijama za jedrenje koje donose prevagu tijekom regate; virtualna startna linija, preostalo vrijeme do početka utrke i pomoć pri okretu uz vjetar. Na zaslonu sata se prikazuje trenutna brzina vjetra, temperatura i informacije o plimi u matičnoj luci, olakšavajući nautičaru odlučiti jesu li uvjeti pogodni za provesti dan na vodi.

MARQ Driver

S više od 250 poznatih učitanih trkaćih staza diljem svijeta, Marq Driver je izgrađen za ljubitelje automobila. Njegova adrenalinom nabijena crveno-siva kombinacija boja se odražava u svakom detalju ovog natjecateljskog sata; poput DLC (Dimond Like Carbon) premazanom kućištu, brušenom keramičkom tahimetru (okviru) ili hibridnoj narukvici, ugljično-sivoj titanijskoj ljusci s vanjske strane za elegantan i profinjen izgled, s unutarnjim silikonskim crvenim sponama za bolju udobnost i flexibilnost u kokpitu. Na trkalištu otkriva pravu prirodu zahvaljujući automatiziranom mjerenju vremena odvoženih krugova, automatskom razdvajanju krugova, delta vremenu uživo te funkciji Track Timer. Track Timer omogućuje vlasniku praćenje vremena automobila izravno s trkaće staze, automatski izračunava prosječnu brzinu automobila i označava je na skali tahimetra okvira, kako bi doživljaj izvedbe na trkaćoj stazi bio potpun.

MARQ Expedition

Inspiriran povijesnim instrumentima za ekspedicije, Marq Expedition sadrži okvir s kompasom u 360 stupnjeva, analogne barometarske vage na zaslonu sata i talijanski vacchetta zatamnjeni kožni remen. Čvrsta traka je utisnuta na poleđini kako bi od prvog trenutka omogućila gipkost i udobnost. Voskom zapunjen šav štiti nit od vlage, čime se sprječava trošenje tijekom vremena. Izrađen posebno za moderne istraživače, Marq Expedition sadrži topografske karte, ugrađeni su altimetar, barometar i kompas koji se automatski kalibriraju. Kompatibilan je sa satelitskim komunikatorom inReach Mini. Bežična povezivost između jedinica omogućuje vlasniku daljinsko upravljanje inReach Mini uređajem za slanje i primanje poruka s bilo kojeg mjesta na svijetu pomoću ovog sata. Ekspedicija kao novi načina rada omogućuje avanturistima sigurnost uz praćenje od nekoliko tjedana, gdje god ih njihov put odvede.
Kolekcija je dostupna u prvom tromjesečju 2019. godine, a raspon cijena serije Marq kreće se od 11.790 kuna do 19.590 kuna. Kako biste saznali više posjetite na stranici Garmina.