VW hibridna ponuda: Golf GTE i Golf eHybrid

Volkswagen širi svoju ponudu hibridnih vozila pa uz GTE verziju kupcima je sada dostupna i eHybrid izvedba sa sistemskom snagom od 204 KS, baterijom kapaciteta 13 kWh i dosegom isključivo na električni pogon od 79 km

Sada su kupcima po prvi put dostupna dva hibridna Golfa, kapacitet baterije veći je za 50 posto pa je tako i strogo električan doseg povećan na 74 km kod GTE izvedbe i 79 km kod eHybrida. „E-Mode“ omogućuje vožnju na potpuno električni pogon i na brzim cestama. Pri većim brzinama i ovisno o odabranom hibridnom modusu, profilu vožnje ili stanju napunjenosti baterije automatski će se uključiti i TSI motor.

Što se ukupnog dosega tiče eHbrid će prema WLTP-u izmjeriti 745 km, dok ćete u GTE verziji, ukupne sistemske snage od 245 KS, prijeći 870 km. Za izmijenu stupnjeva kod obje je izvedbe serijski rezerviran DSG šestbrzinski automatski mjenjač s dvije spojke. Golf eHybrid nudi se uz bogati paket opreme Style, dok je GTE verzija individualizirana po tom pitanju na svoj način.

Vozilo će u svakom slučaju uvijek biti opremljeno značajkama kao što su „Digital Cockpit Pro” (digitalni instrumenti), navigacijski sustav, sustav prepoznavanja prometnih znakova, kožno kolo upravljača, sportska komforna sjedala (eHybrid), „Travel Assist” za potpomognutu vožnju pri brzini do 210 km/h (uključujući automatsku regulaciju razmaka „ACC” i potporu zadržavanja vozila na voznom traku „Lane Assist”), potpora kočenja u nuždi, automatski klima-uređaj, novi sustav za LED plus glavna svjetla i LED stražnja svjetla te kotači od lakog metala.

Golf GTE također je opremljen detaljima poput individualiziranih branika, individualiziranih premijskih sportskih sjedala s integriranim naslonima za glavu i LED svjetlosnom trakom u rešetci hladnjaka. Cijena za eHybrid model počinje od 287.725 kuna, dok za Golf GTE morate izdvojiti 300.950 kuna.