Golf Variant i Alltrack u Hrvatskoj

Karavanska inačica Golfa ne samo da je duža (66 mm), već joj je i povećan međuosovinski razmak u odnosu na kompaktnu izvedbu, kako bi se u kabini vozila za putnike te straga u prtljažniku otvorio dodatan prostor

Nakon upoznavanja s osmom generacijom Golfa, na naše je tržište stigla i karavanska verzije te Alltrack povišena izvedba s pogonom na sve kotače i posebnom optikom. Novi Golf karavan može se podičiti s čak 1642 l prtljažnog prostora, kada se polegne stražnja klupa.

Na početku tri motora

U trenutku lansiranja Golf Variant se nudi s tri motora, prvi u ponudi je blagi hibrid (eTSI) sa 110 KS i 48 Voltnim sustavom, a slijede ga dva turbodizelaša sa 115 i 150 KS. Svi motori ispunjavaju najnoviju normu Euro 6d-ISC-FCM o ispušnim plinovima. Naknadno će se pojaviti još dva benzinska motora, 1.5 TSI sa 130 i 150 KS. Također, prvi put pred kupcima pojavit će se i snažna dizelska verzija s 200 KS. Uz osnovni hibridni model dolazi i sedamstupanjski DSG mjenjač, a može se podičiti prosječnom potrošnjom s tek nešto preko 4,3 l/100 km.

Kralj prostranosti

Nova generacija Varianta dugačka je 4633 mm; međuosovinski razmak sada iznosi 2686 mm (povećanje za 66 mm u odnosu na prethodni model). Golf Variant širok je 1789 mm, a visok 1455 mm (bez uzdužnih krovnih nosača). Za usporedbu: aktualni Golf s četvorim vratima dugačak je 4284 mm, dok njegov međuosovinski razmak iznosi 2619 mm. Iznad osnovnog paketa opreme Golf tu su i Life, Style i R-Line stupnjevi opremljenosti.

Golf Alltrack kao samostalni model

Njega krasi 4Motion pogon, on ima povećanu udaljenost od tla te specifične branike i individualiziranu unutrašnjost. Novi Golf Alltrack nudi prave robusne kvalitete na laganom terenu, prikladan je kao vučno vozilo (opterećenje prikolice do 2000 kg) te također impresionira kao individualni lifestyle model. Nova generacija Golfa Alltrack koji je prvi put predstavljen 2015. godine preuzima sve tehnološke novitete iz novog Golfa Variant.

Novi Golf u karavanskoj izvedbi s Life paketom opreme i dizelskim motorom sa 115 KS kreće od 191.893 kune.