U posjetu West Coast Customs by Continental

Možda vam nije odmah sinulo, ali zasigurno znate o čemu je riječ. Jer morali ste čuti za TV-emisiju Pimp My Ride, u produkciji MTV-a, o nabrijanim autima. E pa sve zahvate na vozilima izvela je, dok se nisu posvađali i razišli, garaža WCC na čelu s entuzijastom Ryanom Friedlinghausom

Miris prave američke priče osjeća se u svakoj kalifornijskoj garaži, ali u Burbanku nadomak LA-a, u garaži West Coast Customsa, intenzitet holivudske arome nadmašuje sva očekivanja. Okolne ulice su široke, a prilaz objektu je nepretenciozan. Ipak, po detaljima i materijalima vidi se da je iza zida nešto posebno. Ova garaža bi mogla biti i neki moderni muzej, što na neki način i jest.

 

 

 

 

West Coast Customs posjetiteljima na prvu izgleda kao holivudski studio s izložbenim prostorom gdje su prerade za koje je teško ustvrditi, iz europske perspektive, jesu li ‘trash’ ili moderna umjetnost. Jer tko bi prerađivao sveti DMC DeLorean, stavljao staklene felge na Audi R8, interijer iz nove Corvette prenosio u staru ili pak Cayman pretvorio u stari Porsche 356? I vi biste to učinili da vas, primjerice, zamole Jay Leno ili Justin Bieber, a pritom i masno plate.

Pozlatio ga je Shaquille O‘Neal

Kakav divan posao, a Ryan je imao sreće da je otprilike tako i započeo s tuningom. Posudio je sitan novac od obitelji kako bi pokrenuo garažu, za što je i danas zahvalan jer – kako kaže – to ga čini svjesnim i poniznim. No vrlo je brzo stigao klijent koji je West Coast Customs lansirao u ‚svemir‘.

Kada je 1993. započeo s poslovanjem, bilo je samo dvoje djelatnika, a danas ih garaža broji oko 50. A za sve je ‘kriv‘ dolazak ultrapopularnog Shaquillea O‘Neala k Ryanu i luda ideja kako bi NBA-zvijezda preradila svoj Ferrari. Budući da Ryan dotad nije spustio ruke na talijansku mašinu, nije bilo druge nego dati sve od sebe. Naravno, zadovoljan rezultatom, Shaq je trebao samo jednom javno reći da su Ryan i West Coast Customs obavili sjajan posao. Garaža je poslovno eksplodirala! Razgovarali smo s Ryanom na hrvatskoj razini, pa i sam priznaje da mu u garaži najviše nedostaju limari te da je općenito problem s kvalitetnom radnom snagom. „Nekad nismo imali alate, ali mi se čini da smo radili bolje automobile. Danas je nesumnjivo glavni problem nedostatak talenta.“ S vremenom je naučio da se za high-end produkciju i klijente iz Hollywooda mora povezati s najboljim dobavljačima i partnerima. Tako svoje prerade oprema Continentalovim gumama već 13 godina, a ima u planu posjetiti i njihovu tvornicu.

Za klijenta moraš raditi sve

U garažu stižu najrazličitiji projekti, ali Ryan voli nešto drugo. Njegovo je ogledalo Mercury Coupe iz 1950. izrađen iz jednog komada sirovog metala s modernim podvozjem Lincolna LS. „Možete misliti koliko nam je zabavno prerađivati aute za golf, ali moramo jer su to želje naših velikih klijenata koji donose i druge projekte.

Mi smo tu da ispunjavamo tuđe snove, a ne da se identificiramo s njima“, ističe Ryan te nas odvodi u šetnju garažom. Kada je gotov, svaki auto izgleda kao filmska zvijezda, ali to ne znači da će vam se dopasti. Ružičasti Mini ili mobilni studio Snoop Dogga nisu osvojili široku publiku. Ali, vlasnici su sretni, a u njih su ugrađene stotine sati rada i sve je izvedeno perfektno. U jednoj prostoriji smo tako vidjeli, ali nismo smjeli fotografirati, fićeka (Zastavu 850) koji se po narudžbi razvlači u produženu limuzinu bez krova.

Svi žele klasike i dinamiku sportaša

Neke projekte naručile su sestre Kardashian, ali one su – tako kažu – posebno osjetljive na svoju intimu kada nije pod kontrolom. Posljednjih šest-sedam godina u trendu su prerade koje pod lim starih modela, pravih klasika, donose najmoderniju tehnologiju. Tako je napravljen i spomenuti auto za Jaya Lena, a u prosjeku je potrebno od osam do 12 mjeseci kako bi se takav projekt završio.
U konačnici, u garaži sve izgleda kao na filmu, kao u ‘Brzim i žestokim’. Na svakom je autu uredan radni nalog, majstori se potiču na kreativnost, a alati su vrhunski. Samo, ono što ne znaju na Starom kontinentu, odjel marketinga je izuzetno moćan. WCC je brend, pa je u sklopu garaže i trgovina s majicama, kapama, gadgetima… Da se vidi, da se zna.

Garaža WCC postala je planetarno popularna pod vodstvom entuzijasta Ryana Friedlinghausa s kojim se družio naš Marko Tomac
Ulaganje u podvozje nema smisla ako i gume nisu vrhunske - zato je izabran Continental