Twingo na struju stiže godinu dana prije predviđenog

Elektrifikacija voznog parka proizvođača ne posustaje već se ubrzava, pa određeni modeli stižu čak i prije predviđenog lansiranja, poput novog Renaulta e-Twingo

Renault je premijeru električnog Twinga najavljivao za 2022. godinu, no planovi su se promijenili. E-Twingo će biti predstavljen već 5. ožujka ove godine, na nadolazećem Ženevskom salonu a prodaja bi trebala započeti u drugoj polovici godine.

City K-ZE (glavna slika) se prodaje isključivo na kineskom tržištu po cijeni od oko 10.000 eura

Renault je ideju e-Twinga otkrio još davne 2013. i to kroz koncept Twin Z. Godinu dana kasnije započela je proizvodnja aktualne generacije gradskog mališana koji nije ništa drugo no blizanac Smart Forfoura pokretan isključivo trocilindarskim benzinskim motorom.

Oba se automobila proizvode u našem susjedstvu, u slovenskom Novom Mestu, a od 2017. Smart Forfour se nudio i s e-motorom snage 81 kW i dosega 155 km (NEDC).

E sad, otvoreno je pitanje hoće li Twingo Z.E. koristiti identičnu tehničku platformu Smarta ili će pak Renault ‘posuditi’ svoju iz crossovera City K-ZE predstavljenog prošle godine na kineskom tržištu? Odgovor ćemo saznati vrlo brzo, najkasnije u ožujku.