Novi Opel Crossland s licem u stilu Mokke

Opel je Crosslandu dao novo lice i nove tehničke značajke. Dizajn sprijeda temelji se na novoj Mokki koja je upravo predstavljena

Novi pogled u poluvremenu: Opel Crossland, predstavljen 2017., ići će u prodajne salone tijekom 2021. s revidiranom opremom i nakon blaže ‘estetske kirurgije’. Najvažnija promjena je prelazak na novo Opelovo ‘lice’, koje je Mokka nedavno predstavila s ‘Vizorom’. Tako naime Opel naziva središnji element glatkih površina s kromiranim okvirom i logom kao središtem.

Krom je sada rezerviran i za obrube oko svjetala za maglu u prednjem odbojniku no dizajn glavnih svjetala se nije mijenjao. Pažljivi Opelovi obožavatelji prepoznat će i novi dizajn stražnjeg dijela. Između svjetala prije je površina bila u skladu s bojom vozila, a sada je taj dio obojen u crno. Taj je zahvat doprinio da se stražnje staklo čini većim a takvo rješenje dostupno je uz odabir krova u istoj boji.

Sada je ime modela široko ispisano ispod sjajnog crnog dijela, a i stražnja su svjetla ostala nepromijenjena. GS Line donosi crni krov, kotače od 17 inča, ergonomska sjedala, krovne nosače i LED stražnja svjetla i bit će dostupan kao dodatna linija opreme.

Ovjes je također dobio neke preinake. Novi Opel Crossland ima novopodešene opruge i amortizere, što bi trebalo unijeti više dinamike u vožnji ovog crossovera. Isto tako i nova podešenja kod upravljača trebala bi donijeti na preciznosti upravljanja. Uz to, tu će biti i prekidač pogonskog programa za prilagodljivi nadzor proklizavanja Intelli-Grip, koji će biti dostupan samo kod pogona preko prednjih kotača.

Crossland može sam parkirati

Opcijski multimedijski sustav sa zaslonom od osam inča integrira Android Auto i Apple Carplay. Po želji se može doplatiti i internetska veza s Opel Liveom, koja prikazuje prometne informacije u stvarnom vremenu. Također dostupno: Adaptivna LED svjetla s automatskim dugim svjetlima te svjetlima koja prate zavoje. Dostupni sustavi pomoći uključuju upozorenje na sudar s automatskim kočenjem u nuždi kao i prepoznavanje pješaka, održavanje vozila u traci, otkrivanje umora vozača, head-up zaslon i kameru za vožnju unatrag od 180 stupnjeva.

Inteligentni tempomat povezan je s prepoznavanjem prometnih znakova, a automatsko parkiranje ne samo da pronalazi put do parkirnog mjesta, već može Opel Crossland ponovno i isparkirati. Početak narudžbi za novi Opel Crossland trebao bi započeti ove jeseni, a distributerske isporuke planirane su za početak 2021. godine.