Opel predstavio novu Corsu i Grandlanda X sa 200 KS i pogonom na sve kotače

Opel je netom prije sajma prikazao Astru, ne kako bi izbjegao Golfa, koji se neće ni pojaviti, već kako bi napravio prostora za novu Corsu koja je definitivno zvijezda Opelovog prostora, pored novog hibridnog Grandlanda X

Opel Corsa
Opel Corsa-e
Opel Corsa e-rally
Opel Grandland X Hybrid4

Nova Corsa dugačka je 406 centimetra, izgleda modernije i učinkovitija je nego ikad. Baš poput netom predstavljene Opel Astre s kojom je Opel također naglašavao učinkovitost. Bit će opremljena benzinskim i dizelskim motorima od 75 do 130 KS, ali u ponudi će se pronaći i potpuno električna izvedba.

Električna Corsa bit će opremljena baterijskim modulom kapaciteta 50 kW i elektromotorom snage 136 KS, što bi u kombinaciji s masom karoserije trebalo značiti i doseg kretanja od 330 km (po WLTP).

Novosti će se ogledati i na detaljima poput novih iznimnih IntelliLux LED matrix svjetala, ali i po golemom panoramskom krovu i brojnim aktivnim sigurnosnim sustavima koje smo dosad gledali samo u višim klasama.

Obnovljen je i centar multimedijske kombinacije tako da očekujte novo iskustvo kroz korištenje 7-inčnog info-ekrana, odnosno nova Corsa može biti opremljena i velikim Multimedia Navi Pro 10-inčnim ekranom.

Opel Corsa e-rally concept

Možda ste primijetili kako je Opel posljednjih godina na relijima nastupao s Adamom R2, po Europi vrlo popularnim, ali i kod nas zanimljivim modelom. S njime je nastupao i naš Niko Pulić te ostao ugodno iznenađen. E, sada možda bi trebao isprobati njegovog nasljednika. Potpuno električni rally automobil Corsu-e zbog kojeg će se tijekom 2020. organizirati i kup.

Električni trkač snažan je 136 KS i 260 Nm, ali je znakovito i da je olakšan 150 kg. Pitate se koliko će moći prijeći samo na struju? Puno manje od deklariranog tvorničkog podatka, ali Opel tvrdi da i u najekstremnijim situacijama Corsa-e može prijeći 40 do 50 km.

Opel Grandland X Hybrid4

Dosad Grandlanda nije bilo s pogonom na sve kotače i koliko smo god plakali za njime, zapravo nikom nije nedostajao. Međutim, zato je sada predstavljen hibridni model s pogonom na sve kotače koji kombinira 1.6-litreni turbo benzinski motor s električnim motorom snage 109 KS, a sve skupa je kombinirano s baterijom kapaciteta 13,2 kWh.

Na struju može prijeći do 59 km, a emisija CO2 je zbog električnog dijela pogona pala na 67-69 g/km po (NEDC3-ciklusu). Izborom AWD-programa vožnje aktivira se električno pokretana stražnja osovina za maksimalnu trakciju.

Opel Astra, svi motori i oprema

O novoj Astri koju smo vozili prije sajma sve možete pročitati OVDJE