Nakon sudara Tesle 3 zrakom letjele zapaljene baterijske ćelije

Vozač Tesle modela 3 pri 160 km/h je izgubio kontrolu na vozilom, polomio električni stup, oborio dva drva i telefonsku razvodnu kutiju. Kao posljedica siline udara izletio je dio ćelija iz visokonaponskog paketa baterija od čega jedna razbila prozor obližnje kuće i zapalila krevet, a druga aterirala čovjeku ravno u krilo

Policijski službenici u američkoj državi Oregon nakon nesreće su ustvrdili kako je vozač Tesle za sobom ostavio trag oštećenja i razbacanih dijelova duži od 90 metara prije nego što se uspio zaustaviti. Ujedno su zamolili lokalno stanovništvo da pripaze i prijave ako nađu još baterijskih ćelija u okolici. Iste naime mogu ostati vruće i do 24 sata, izazvati opekline ako ih se dira bez zaštite, ali i otpuštati otrovne plinove odnosno može doći do curenja štetnih supstanci.

Srećom, nitko od njih u nesreći nije bio ozlijeđen, a i vozač je začuđujuće prošao samo s manjim ozljedama. No, čini se da čemu ozlijede biti manji problem budući da je uhićen par ulica dalje te da je prilikom testiranja bio pozitivan na kanabis.

O silini udarca najbolje govori i činjenica da je jedna od guma s Tesle uletjela na drugi kat obližnje zgrade te uspjela uništiti cijevi s vodom ugrađene u zid koje su potom poplavile stan. Fotografije jasno demonstriraju kako je desna strana Tesle 3 u potpunosti uništena pa je sreća u nesreći da nije bilo nikoga na suputničkom sjedalu.