Niže, šire, moćnije

Ako ste mislili da Dacia Duster nikako ne može biti automobil za tuning, promislite ponovo. Tvrtka Prior Design od skladne ali neuzbuđujuće 'rumunjke' napravila je pravu vatrenu tuning bombu

Njemačka tuning kuća od kompaktnog terenca stvorila je Dustera spremnog za trkaću stazu. Dobro, da odmah razjasnimo, ovdje se radi o tuning doradama dizajna, pa nećemo pričati o turbo punjačima i stotinama konjskih snaga.

Motor se nije dirao, ali sve ostalo jest. Kompletna karoserija prošla je teretanu i bila na bildanju. Odmah ćete primijetiti da su znatno širi blatobrani sprijeda i straga, a spuštanje, odnosno ugradnja novih opruga i amortizera također je došla pod normalno.

Jednom kada je spušten Duster više neće voziti na 16 colnim felgama kao prije, sada su tu veliki kotači od 22 inča. Sprijeda je krom na masci zamijenjen tamnim i sve popularnijim folijama za karoseriju. Velik i širok prednji odbojnik ima nova svjetla za maglu, a straga ispod moćnog difuzora vire dvije debele ispušne cijevi.

Iako se interijer zasad nije dirao, kao ni motori, u unutrašnjosti ipak imamo jednu novost, kavez od debelih čeličnih cijevi poput onog u reli automobilima čuva konstrukciju ovog tuning Dustera čvrstom. Mnoge zanima, pa i nas, ali cijena još nije poznata, no stiže dobra vijest iz Njemačke – ovakav će Duster definitivno ići u prodaju.