Ariya Concept je prozor u svijet budućih modela marke Nissan

Nissan je u Tokiju predstavio Ariya Concept, crossover s dva električna motora koji se može pohvaliti i vrlo atraktivnim dizajnom. Isti će vjerojatno krasiti još neke Nissanove modele u budućnosti

Koncept Nissan Ariya predstavljen je na aktualnom 46. Tokijskom salonu automobila. Njime je najavljena ne samo nova era japanske marke već i novo poglavlje u filozofiji stvaranja naprednih vozila. Naravno, dizajnerske smjernice određuju izgled nekih budućih modela, između ostaloga vjerojatno i novu generaciju Qashqaija kojeg tako željno iščekujemo.

Detalji prednjeg kraja i padajuće linije krova otkrivaju dizajnerske trikove budućih modela

Ariya Concept implementira i razvija elemente dizajna koji su prvi put predstavljeni na vozilu IMx concept u Tokiju 2017. godine – masku V-motion i oštro stražnje svjetlo u obliku neprekinute linije, kratke prevjese i salonsku unutrašnjost. Ariya nudi prostran i prilično luksuzan putnički prostor opremljen naprednim tehnološkim sustavima, dok karoserija ističe besprijekornu prirodu električnih vozila.

Vozilo utjelovljuje viziju Nissanove inteligentne mobilnosti osobnih vozila – onu u kojoj kombinacija elektrifikacije i intuitivnih sustava donosi uglađeno i prilagodljivo iskustvo vožnje, bez opasnosti od nesreća ili štetnih emisija.