Xpeng Aeroht – prvi leteći auto

Xpeng Aeroht najavljuje lansiranje prvog modularnog letećeg automobila koji će se masovno proizvoditi posebno za pojedince

Xpeng Aeroht, najveća tvrtka za leteće automobile u Aziji, sa zadovoljstvom objavljuje da će njegov revolucionarni modularni leteći automobil ‘Land Aircraft Carrier’ biti dostupan za prednarudžbu u četvrtom kvartalu 2024., a isporuka pojedinačnim korisnicima počinje u četvrtom kvartalu 2025. Jedinstveno vozilo može se pohvaliti dvodijelnim dizajnom, koji neprimjetno prelazi između zemaljskog i zračnog načina rada.

Zračni modul olakšava okomito uzlijetanje za letove na niskim visinama, dok zemaljski modul genijalno obavija zračni modul, omogućujući zemaljski transport. “Land Aircraft Carrier” ima za cilj proširiti iskustvo putovanja korisnika sa zemlje u zrak. Osim osobne upotrebe, modularni leteći automobil ima potencijal za javne usluge poput spašavanja u hitnim slučajevima, učinkovito zadovoljavajući i javne i privatne zahtjeve.

Dva leteća vozila s jedinstvenim konfiguracijama

S Xpeng Aeroht ‘Land Aircraft Carrier’, budućnost je već počela. Ovo nije samo još jedan otkriveni koncept, već istinski opipljiv korak naprijed. Nakon što su dovršeni svi ključni testovi faze validacije istraživanja i razvoja, ovaj modularni leteći automobil sada je ušao u fazu pripreme za masovnu proizvodnju.

Iako je konačni dizajn još u razvoju, već se može pohvaliti futurističkom, cyber-mehaničkom estetikom, koju karakteriziraju oštre linije i uglađene površine, podsjećajući na “vozilo za istraživanje Mjeseca”.

Značajke zemaljskog modula: Prima četiri do pet putnika, električni pogonski sklop s produženim dosegom omogućuje višestruka punjenja za zračni modul, konfiguracija s tri osovine i šest kotača omogućuje pogon na sve kotače 6×6 i upravljanje stražnjim kotačima.

Značajke zračnog modula: Zračni modul je potpuno električna pilotirana letjelica sposobna za vertikalno uzlijetanje i let na malim visinama, električni propulzijski sustav zadovoljava sigurnosne zahtjeve, podržava ručne i automatske načine vožnje pružajući pristupačno iskustvo letenja, panoramski kokpit od 270 stupnjeva za dvije osobe nudi veliku preglednost.