Kineski Geely stiže u Hrvatsku

Popularna kineska marka koja je dosad prodala više od 10 milijuna osobnih vozila stiže i u hrvatske prodajne salone

Marka Geely dio je Zhejiang Geely Holding Group (ZGH), globalne grupe za tehnologiju mobilnosti sa sjedištem u mjestu Hangzou u Kini. Osnovana 1997. godine prva je kineska marka koja je prodala više od 10 milijuna vozila te je pet uzastopnih godina najprodavanija marka osobnih vozila u Kini. Regionalni distributer Geely Adria ima vrlo ambiciozan plan uvođenja branda Geely na tržište Hrvatske, u ovom trenutku je otvoreno pet prodajno – servisnih centara, dok u bližoj budućnosti planiraju otvoriti dodatnih četiri prodajno – servisnih centara. 

Atlas Pro – prvi Geely model u Hrvatskoj

Prvi model koji će probiti led bit će Geely Atlas Pro, SUV dimenzija 4544/1713/1831 mm, kojeg pogoni 1.5 T-GDI benzinski motor snage 177 KS i s 300 nm okretnog momenta uz pomoć 48 V mild hibridne tehnologije. Atlas Pro moći će se naručiti uz pogon na sve kotače te sedamstupanjski DCT automatski mjenjač s dvostrukom spojkom. Model će u startu biti bogato opremljen, spomenut ćemo samo neke od značajki: LED svjetla, multimediju uz dodirni zaslon od 12,3 inča, surround sustav pregleda okoline vozila od 360 stupnjeva, 18 inčne naplatke, grijana prednja i stražnja sjedala te ADAS Level 2 sustav asistencije za vozača s radarom, pet kamera i osam ultrazvučnih senzora.

Početna cijena Geely Atlas Pro modela iznosi 34.990 eura, a posebna pogodnost prilikom predstavljanja bit će mogućnost kupnje seta zimskih guma za samo jedan euro. U planu je da će se u prvom tromjesječju 2024. predstaviti i drugi model tvrtke imena Coolray, dok više modela slijedi tijekom cijele 2024. godine.