Trideset godina Tomić&Co.

Tomić & Co., generalni zastupnik BMW za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu te Albaniju, opernim gala koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu proslavio 30. godišnjicu poslovanja

Izniman glazbeni događaj pod ravnanjem maestra Ivana Repušića, trenutačno najaktivnijeg i najuspješnijeg hrvatskog dirigenta s međunarodnom karijerom, okupio je veliki broj prijatelja i poslovnih partnera tvrtke Tomić & Co., koji su tijekom koncerta uživali u opernim arijama, Verdija, Donizettija, Rossinija, Wagnera, Gounoda, Zajca, Gotovca i drugih majstora operne literature.

Uz ansambl Opere HNK u Zagrebu, bogati operni repertoar izveli su posebni gosti, svjetske operne zvijezde – meksički tenor Javier Camarena jedan od rijetkih pjevača kojega je publika zvala na bis tijekom nastupa u njujorškoj Metropolitan operi. Uz Camarenu nastupio je i rumunjski bariton George Petean kojega je hrvatska publika imala priliku u veljači ove godine slušati u Verdijevoj Traviati u zagrebačkom HNK. Na obljetničkom opernom gala koncertu Tomić & Co. nastupila je i prvakinja Opere te višestruko nagrađivana hrvatska sopranistica Marija Kuhar Šoša kojoj se pridružila mezzosopranistica Martina Mikelić, a sve uz pratnju Orkestra HNK u Zagrebu.

Sjetivši se svojih početaka, u svom emotivnom pozdravnom govoru, gospodin Franjo Tomić izrazio je veliko poštovanje i zahvalnost svim prijateljima i poslovnim partnerima. „Osjećam veliko poštovanje što se nalazim pred vama na pozornici hrama hrvatske kulture, na daskama Hrvatskog narodnog kazališta. Ponovo osjećam uzbuđenje mladića koji je prije više od 50 godina napustio domovinu, gradeći snažnu hrvatsko-bavarsku gospodarsku suradnju i prijateljstvo, ali i sreću čovjeka koji je dio večerašnjeg susreta i gala koncerta“.

Ne skrivajući uzbuđenje izrazio je zahvalnost na 30. godina povjerenja i zastupstva njemačke automobilske tvrtke BMW u Hrvatskoj, koji mu je osim ponosa pružio i brojne poslovne uspjehe koji traju 30 godina. Na samom kraju zahvalio se maestru Ivanu Repušiću, solistima i intendantici HNK Ivi Hraste Sočo te pozvao sve prisutne da uživaju u sjajnom gala koncertu hrvatsko-bavarskog prijateljstva.

U slavljeničkom duhu, ispred članova uprave BMW-a iz Münchena, gospodin Franciscus van Meel (CEO-M odjela) istoga dana gospodinu Franji Tomiću, osnivaču zastupstva BMW-a u Hrvatskoj predao personalizirani model BMW 3.0 CSL, Hommage proizveden u svega 50 primjeraka. Taj najekskluzivniji model kojega je tvrtka BMW ikada proizvela, remek je djelo inženjerstva koje utjelovljuje etos brenda i 50 godina strasti za utrkama kojim izražava svoje povijesne korijene u legendarnoj oznaci modela.