Toyota Yaris Cross – Najbolji urbani automobil

Na prestižnoj svjetskoj dodjeli nagrada za automobil godine „World Car Awards“, uživo na Sajmu automobila u New Yorku, Yaris Cross je proglašen pobjednikom u kategoriji „World Urban Car of the Year 2022.“

Nagrade u raznim kategorijama dodjeljivao je, tajnim glasanjem, stručni žiri koji je sačinjavalo 102 ugledna međunarodna automobilska novinara iz 33 zemlje. „Počašćeni smo što smo dobili nagradu „World Urban Car“. Temelj našeg poslovanja je oduvijek bilo stvaranje dobrih kompaktnih automobila, a ta nas je filozofija vodila da razvijemo Yaris Cross kao kompaktni automobil s prostranim prtljažnim prostorom, kao i dovoljno snage i ekonomičnosti.

Ova nagrada bit će nam motivacija za daljnji rad, dok nastavljamo razvijati visokokvalitetne automobile koji mogu zadovoljiti potrebe naših kupaca i promovirati ekološki prihvatljiva vozila koja mogu pomoći u smanjenju emisije CO2“, rekao je glavni inženjer Takatomo Suzuki, Toyota Compact Car Company, Toyota Motor Corporation.

Toyota Yaris Cross odabran je s početnog popisa od pet automobila iz cijelog svijeta, a zatim i s užeg popisa od tri finalista koji su objavljeni 15. ožujka ove godine. Vozila koja ispunjavaju uvjete za nagradu u kategoriji „World Urban Car“ moraju se proizvoditi u količinama od najmanje 5000 jedinica godišnje i moraju biti u prodaji na najmanje dva velika tržišta (Kina, Europa, Indija, Japan, Koreja, Latinska Amerika, SAD) na najmanje dva odvojena kontinenta u određenom trenutku u razdoblju od 1. siječnja 2021. do 30. ožujka 2022. Vozila moraju imati maksimalnu dužinu do 4,20 metara i biti odobrena za vožnju na javnim cestama.