Suzuki Vitara kao puni hibrid od 2022.

Od prvog tromjesečja 2022. Suzuki će Vitaru nuditi kao hibrid s kombinacijom 1,5-litrenog benzinskog motora i električnog motora. Cijena još nije poznata

Do sada je Suzuki Vitara bila dostupna samo kao blagi hibrid s 1,4-litrenim turbo benzinskim motorom i snagom od 129 KS i maksimalnim okretnim momentom od 235 Nm. U prvom tromjesečju 2022. Japanci će u pogonski portfelj malog SUV-a dodati potpunu hibridnu varijantu. Srce nove Vitare potpunog hibrida je elektromotor od 24 kW i 60 Nm koji ne samo da podržava novi 1,5-litreni četverocilindrični benzinski motor sa 102 KS i 138 Nm pri ubrzanju, već može i samostalno pokretati Vitaru.

Snaga sustava je 115 KS, a za izmijene stupnjeva bit će zadužen automatizirani ručni mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa. Suzuki navodi da kapacitet litij-ionske baterije iznosi 0,84 kWh. Čisto električni doseg nije naveden. Sustav se može regenerirati pri kočenju i tako povratiti energiju. Hibridna verzija moći će se naručiti s prednjim ili pogonom na sve kotače. Maksimalna brzina iznosi 180 km/h, a potrošnja koju Suzuki navodi trebala bi se kretati između 4,7 i 6,0 l na 100 km.

Nova Suzuki Vitara 1.5 Dualjet Hybrid nudit će se u dvije linije opreme – Comfort i Comfort +. Comfort izvedba uključivat će audio sustav s vezom za pametni telefon, automatski klima uređaj i LED prednja svjetla. Standardna sigurnosna oprema uključuje aktivnu pomoć pri kočenju s podrškom s dvostrukim senzorima, sustav upozorenja na napuštanje trake s intervencijom upravljanja, upozorenje na umor kod vozača i prepoznavanje prometnih znakova, sustav upozorenja na mrtvi kut, pomoć pri parkiranju i kameru za vožnju unatrag.

Više informacija o Suzuki Vitari u hibridnoj izvedbi donosimo na proljeće 2022.