Novi Renault Twingo je najjeftiniji na tržištu

Kupci osvježenog Twinga pozdravit će velike mogućnosti personifikacije svog vozila, tu je i novi motor sa 75 KS, a zanimljivost za ovu klasu je da na izbor imate i EDC automatski mjenjač s dvije spojke

Stiglo je vrijeme da najmanji Renaultov gradski adut osuvremeni svoje lice i tehniku, a mi smo ga ulicama Zagreba upravo isprobali i donosimo vam što sve možete očekivati od osvježenog Twinga. Idemo se prvo dotaknuti linija eksterijera, na prvu zamjećujemo C okvire LED prednjih svjetala, dvostrukih okruglih svjetala koja su dopunjavala glavne farove više nema, a uz redizajn maske sada su tu okomiti bočni otvori za zrak na prednjem odbojniku.

Početni model sa 75 KS stoji primamljivih 69.650 kn i ta cijena ga čini najjeftinijim modelom na tržištu

Straga je također drugačiji odbojnik i blago je osvježen dizajn stražnjih svjetala. U unutrašnjosti također vidimo notu osvježenja, ručica mjenjača modernija je i bolje leži u ruci, tu je novi 7-inčni zaslon Renault Easy Link infotainmenta, a i osvježene su komande klima uređaja te prepoznajemo dva USB ulaza ispod njega, koja tu prije nisu bila. Vidljiva su i brojnija mjesta za odlaganje sitnica.

Novi atmosferac uz turbak

Uz snažniji TCe motor s 95 KS kojem u razvijanju snage pomaže turbopunjač i može se kombinirati s ručnim ili automatskim mjenjačem, sada je tu i novi atmosferac sa 75 KS. Iz Renaulta najavljuju da će novi snažniji atmosferski motor zadržati istu potrošnju kao prethodnik uz poboljšane performanse. Taj je motor dostupan s ručnim mjenjačem s pet brzina.

Nove boje i tri paketa opreme

Tmuran kišni dan u Zagrebu popravila je mango žuta boja kao nova u ponudi za redizajniranog mališana.

Dostupno je još sedam boja kako bi novi vlasnici izrazili vlastitu osobnost. Tri su paketa opreme koja se nude kupcima, najbogatiji će donijeti posebno dizajniran e 15-inčne naplatke, bočne naljepnice s tri linije i mnoge dodatke kojima će kupac individualizirati svoj Twingo. Početni model sa spomenutim novim SCe motorom sa 75 i Life paketom opreme stoji 69.650 kuna, dok najopremljeniji Twingo s 95 KS, EDC mjenjačem s dvije spojke i Intense stupnjem opreme stoji 106.150 kuna.