Sébastien Loeb postao ambasador za Indian Motorcycle

Najuspješniji rally vozač svih vremena strastveni je ljubitelj motocikala

Što imaju zajedničkog najuspješniji rally vozač svih vremena i najstariji američki proizvođač motocikala? Na prvu, ne previše, ali upravo je započela suradnja francuskog vozača koji će promovirati američke motocikle.

Široj javnosti manje je poznato da Loeb voli motocikle još od mladih dana, a ubilježio je i nastupe na regionalnim utrkama, kako na kružnim stazama, tako i u enduro natjecanjima. Stoga suradnja s Indianom nije ‘pala iz vedrog neba’. Odsad će 47-godišnji Francuz uživati na modelu Indian FTR R Carbon, koji osim karbonskih detalja ima Öhlinsov ovjes i kočnice Brembo.

“Oduševljeni smo suradnjom sa Loebom, koji je karizmatična i vrlo talentirana ličnost. Tijekom sastanka uvjerio sam se da je istinski zaljubljenik u automobile, ali i motocikle…”, izjavio je Pierre Audoin, menadžer Indiana za područje Francuske.

“Vrlo sam sretan zbog suradnje s Indianom. Iako me u pravilu vidite za upravljačem automobila, često vozim motocikle i uživam koliko god je moguće. Vozim motocikl kad god mi se ukaže prilika i baš se veselim novim iskustvima na FTR-u”, zaključio je Loeb.