Porsche Design slavi 50. godišnjicu

Porsche Desing slavi svoj zlatni jubilej. Dva vrlo posebna vozila obilježavaju godinu proslave godišnjice: ekskluzivni Porsche 911 Edition 50Y Porsche Design i povijesni 911 S 2.4 Targa iz godine osnutka marke Porsche Design 1972.

Zajednički im je spektar boja koji podsjećajuća na legendarni Chronograph I kojega je 1972. dizajnirao profesor Ferdinand Alexander Porsche, s prevladavajućom crnom u unutrašnjosti i izvana. K tome, Porsche Design također predstavlja Chronograph 1 – 1972 Limited Edition. Muzej Porsche godišnjicu će proslaviti vlastitom posebnom izložbom čije se otvorenje odvilo 20. siječnja 2022.

Kada razmatrate koncept funkcionalnosti nečega, oblik se stvara sam od sebe”, tako je F.A. Porsche opisao ono što i danas pokreće inženjere i dizajnere marke Porsche Design. Marku Porsche Design osnovao je 1972. sa svojim bratom Hans-Peterom. Ovaj dizajner modela Porsche 911 zamislio je tvrtku koja nadilazi principe i duh Porsche marke izvan granica vozila. Porsche Design odavno se afirmirala kao međunarodno poznata premium lifestyle marka, poznata po funkcionalnim i izdržljivim proizvodima s čistom estetikom.

Ekskluzivno posebno izdanje

911 Edition 50Y Porsche Design ograničena je serija od 750 vozila s brojnim
značajkama nadahnutima legendarnim dizajnom F.A. Porschea. Uz potpuno crnu
unutrašnjost vide se znakovi prošlosti koji uključuju klasične provjerene Sport-Tex
središnje panele sjedala te crvenu sekundarnu kazaljku Porsche Design Subsecond sata u Sport Chrono paketu, koji dolazi kao dio serijske opreme.

Posebno izdanje temelji se na modelu 911 Targa 4 GTS te ga je od sada moguće
naručiti po cijeni od 185.606 eura. Jubilarni model stiže kod europskih prodajnih
partnera od travnja ove godine. Kupci također mogu kupiti posebnu verziju novog izdanja legendarnog modela Chronograph I. Značajke kao što su broj izdanja i rotor namota u obliku kotača naglašavaju vezu s modelom 911 Edition 50Y Porsche Design.