Renault Symbioz – novi model francuske marke

Renault Symbioz čini simbiozu kompakta i SUV-a C segmenta. S dužinom od 4,41 m Symbioz odražava novi dizajnerski smjer marke, a pokretat će ga E-Tech potpuni hibridni motor sa 145 KS

Renault je otkrio naziv svog novog kompaktnog C-SUV-a za obitelji: Symbioz. Time francuzi nastavljaju širenje ponude modela u C-SUV segmentu. Symbioz u prijevodu znači simbiozu ili suživot, a ta riječ ima sličan oblik u mnogim jezicima pa je tako lako razumljiva široj publici. S dužinom od 4,41 metra novi SUV je najkompaktniji hibrid u Renaultovoj ponudi vozila C-segmenta.

Njegova je unutrašnjost oblikovana da zadovolji potrebe cijele obitelji, što znači da nudi obilje prostora i veliki kapacitet za pohranu. Tu su i panoramski stakleni krov Solarbay nove generacije koji upotrebljava tehnologiju tekućih kristala raspršenih na polimerima (PDLC) i koji se zatamnjuje bez upotrebe sjenila. Za pokretanje ovog kompaktnog SUV-a zadužen je štedljivi E-Tech full hybrid sa 145 KS.

Renault nadalje ne prestaje s ofenzivom na C-SUV bojištu s modelima Megane E-Tech electric i Scenic E-Tech electric. A tu su i hibridna E-Tech vozila Symbioz, Austral i Megane Conquest. Symbioz se na hrvatskom tržištu može očekivati u jesen.