Renault Scenic E-Tech europski auto godine

Scenic E-Tech electric ponio laskavu titulu europskog 'Car of the Year 2024.' To je ukupno sedmi Renaultov model koji nosi tu prestižnu titulu

Među ljutom konkurencijom u finalu, gdje se našlo sedam vozila – BMW serije 5, BYD Seal, Kia EV9, Peugeot E-3008/3008, Renault Scenic, Toyota C-HR i Volvo EX30 – stručni žiri sastavljen od 59 automobilističkih novinara iz 22 zemlje odlučio je da je Scenic na 100 posto električan pogon ove godine pobjednik. Rezultati su objavljeni jučer (26.veljače) u Ženevi, na svečanosti Međunarodnog salona automobila.

Svi zaposlenici Renault Grupe i marke Renault mogu biti itekako ponosni na osvojeni prestižni naslov Automobila godine. To nam priznanje potvrđuje da smo donijeli prave odluke: rekordan doseg, prostrana i primamljiva unutrašnjost i pomno reguliran ekološki otisak. Kad se tomu doda i užitak u vožnji te oprema dostojna jednog „vozila za život”, kao što je novi panoramski krov Solarbay ili najnovija generacija sustava OpenR Link s ugrađenim Google uslugama, možemo sa sigurnošću reći da Scenic ima sve što je potrebno da osigura svoj položaj na europskom tržištu električnih vozila”, izjavio je Fabrice Cambolive, direktor marke Renault.

E-Tech electric, 100 posto električno vozilo konstruirano na srednjoj platformi AmpR (bivša platforma CMF-EV), može se pohvaliti dosegom do čak 625 km prema WLTP mjerenjima.