Renault otkriva siluetu novog Espacea

Iza kompaktnih vanjskih dimenzija (4,72 m) novog Espacea krije se još prostranija unutrašnjost u koju se može smjestiti do sedam putnika

Nakon što je objavio da će njegov novi model nositi naziv Espace, Renault nam otkriva i dvije siluete tog budućeg SUV-a s pet i sedam sjedala. Igrajući se kontrastima svjetla i tame, te siluete nagovještavaju vanjski dizajn i ukupnu duljinu novog Espacea. Novi Espace krasi atletski dizajn naglašenih ramena, a bočna staklena površina vozila proteže se do samog stražnjeg kraja pa vozilo djeluje posebno vitko i elegantno. Stražnji je kraj namjerno naglašen spojlerom na krovnoj liniji.

Nadalje, odmjerene proporcije nove generacije Espacea oblikovane su u skladu s aktualnim trendovima i svijetom koji se brzo mijenja. Iako kompaktnija za 14 cm, unutrašnjost nove generacije nešto je duža od aktualne (2,48 m, uključujući treći red sjedala). Sve u svemu, novi Espace nasljeđuje karakteristike koje su proslavile njegove prethodnike te jamči udobnost na duljim putovanjima s do sedam putnika. Novi Renault Espace svijetu će biti predstavljen na proljeće ove godine.