Renault nastavlja napredovati na tržištu elektrificiranih vozila

U industriji koja se neprestano mijenja, Renault je ostvario rezultate u skladu sa strategijom Renaulution te nastavio napredovati na rastućem tržištu elektrificiranih vozila i u segmentima visoke vrijednosti

U prvoj polovini 2022., električna i hibridna vozila činila su 36 posto Renaultove prodaje osobnih vozila u Europi. Megane E-Tech electric pokazao se pravim uspjehom: od predstavljanja je zaprimljeno čak 20.000 narudžbi. U prvoj polovini 2022. prodaja je porasla za +13 postotnih bodova (u odnosu na prvu polovinu 2021.) i dosegla 53 posto. Prodaja u C-segmentu porasla je za 12 posto (u odnosu na prvu polovinu 2021.). Trećinu Renaultove prodaje u Europi čine izvedbe E-Tech, polovinu prodaja privatnim kupcima i trećinu prodaja modela iz C-segmenta.

U nastojanju da do 2025. ponudi najzeleniju paletu vozila na europskom tržištu, s više od 65 posto električnih i elektrificiranih vozila u prodajnom miksu, Renault snažno napreduje na tržištu elektrificiranih vozila. Ponuda modela E-Tech (električni i hibridni motori) u prvoj je polovini 2022. godine činila 36 posto ukupne prodaje Renaultovih osobnih vozila u Europi (u usporedbi s 26 posto u prvoj polovini 2021.), na tržištu na kojem je prosjek i dalje ispod 30 posto.

U kontekstu rastućih cijena goriva i nestašice komponenti, Renault koncentrira svoju ponudu na ona vozila koja najbolje ispunjavaju potrebe kupaca: pet električnih modela velikog dosega (ZOE, Twingo E-Tech electric, Megane E-Tech electric, Kangoo Van E-Tech electric, Master Van E-Tech electric) i četiri potpuno hibridne izvedbe osnovnih modela s niskom potrošnjom (Clio, Captur, Megane Conquest i novi Austral s najnižom potrošnjom u klasi (manje od 4,5 l / 100 km) i novim hibridnim motorom E-Tech snage 200 KS – homologacija u tijeku).

Novi Megane E-Tech electric zaokružuje električnu ponudu marke i bilježi sjajan početak prodaje. Prvi primjerci tog modela počeli su se isporučivati još u svibnju ove godine u Francuskoj, a sada se model počinje prodavati diljem Europe. Megane E-Tech electric bilježi više od 20.000 narudžbi, pri čemu su najprodavanije bogato opremljene inačice s 450 km dosega i instrumentnom pločom openR Link s Googleovim ekosustavom.

Prodaja modela s potpuno hibridnim pogonom (HEV) porasla je na 59.000 jedinica, što je +87 posto u odnosu na prvu polovinu 2021. Ta tehnologija uspješno je ugrađena u osnovne Renaultove modele te čini 22 posto prodaje Clija, 25 posto prodaje Captura i 59 posto prodaje Conquesta. Očekuje se i da će novi Austral s potpuno hibridnim motorom ujedno biti osnovna izvedba tog modela.