Redizajn modela Peugeot e-208

Peugoet e-208 u 2022. ponio je titulu najprodavanijeg električnog automobila u B segmentu u Europi. Uz dorade na dizajnu sada predstavlja svoju osvježenu generaciju

Električni motor snage 156 KS prema WLTP-u u mješovitom ciklusu osigurava doseg do 400 km. e-208 nudit će se u tri razine opreme – Active, Allure i GT. Novi Peugeot svjetlosni potpis sada krasi i novi e-208. Tri duga okomita svjetla u obliku pandži prepoznatljiv su element i ugrađena su u sjajne crne umetke na odbojniku. Pomaknuta su prema vanjskom rubu automobila i pružaju modelu 208 robusniji i vizualno širi stav. Jasno, tu je i novi nezbiježan logotip marke.

I straga je e-208 doživio izmijene. Tri LED linije vizualno proširuju crnu letvicu u području poklopca prtljažnika te tako tvore upečatljiviji, naizgled širi izgled stražnjeg kraja. U izvedbi GT, svjetla za vožnju unatrag i pokazivači smjera također su izvedeni u LED tehnologiji. Redizajnirani e-208 dostupan je u ukupno sedam boja karoserije: Agueda žuta, Selenium siva, Artense siva, Perla crna, Banquise bijela, Elixir crvena i Vertigo plava.

Baterija kapaciteta 51 Kwh može se puniti snagom do 100 kW, gdje procjenjeno trajanje punjenja od 20 do 80 posto iznosi manje od 25 minuta. U vozilu je serijski dostupan trofazni punjač snage 11 kW. Baterija osvježenog modela Peugeot e-208 dolazi s jamstvom od osam godina ili 160 tisuća km.