Quattro River Rally – zagrijavanje prije WRC-a

Domaći autosport bogatiji je za jedan novi rally, posljednjeg vikenda u ožujku. Iz imena se može vidjeti da je riječ o rallyu koji se vozi u gradu na četiri rijeke, Karlovcu

Odlična je to uvertira za WRC koji za nešto manje od mjesec dana ugošćuje najbrže relijaše svijeta. Sve počinje u subotu 26. ožujka s ceremonijalnim startom. Nakon što posade siđu sa startne rampe vozi se prvi brzinac ”Korana” koji će sigurno biti zanimljivm brojnim rally fanovima, riječ o atraktivnom gradskom brzincu. Nedjelja 27. ožujka donosi najviše događanja, od devet sati će početi brzinski ispit Kupa, od Vrhovca do Vrškovca na ozaljskom području, onda slijede brzinski ispiti Dobra i Mrežnica. Vozit će se od Vinskog Vrha do Duge Rese, preko Novigrada na Dobri. Osim toga, relijaši će voziti i dionicu kroz Banjsko Selo do Gornjeg Bukovlja, a radi se o ukupno četiri brzinska ispita i čak 90 kilometara brzinaca. Svakako će najzanimljivje biti na dionicama kojima je prošle godine, ali će i ove prolaziti WRC automobili.

Prilika je to za one koji neće nastupiti na WRC-u da ipak odvoze brzince na kojima nastupaju najboji svjetski relijaši. Na premijernom izdanju rallya u Karlovcu i njegovoj okolici nastupit će četrdesetak posada iz Hrvatske i susjednih zemalja. Iako su organizatori išli u cijelu priču s mišlju da bi na ovom rallyu mogle nastupiti i zvijezde WRC-a to se na žalost neće dogoditi. Svjetska automobilistička federacija izdala je pravilo prema kojem profesionalni vozači pod ugovorom ne smiju nastupati na istim brzincima na kojima se vozi i WRC natjecanje. Njihovu jurnjavu i atraktivne vožnje morat ćemo pričekati do druge polovice travnja, kada karavana stiže u Hrvatsku. Posljednjeg vikenda u ožujku uživat ćemo u majstorijama domaćih relijaša koji će ovo natjecanje sigurno iskoristiti za trening za nadolazeću najveću automobilističku manifestaciju koja stiže u Hrvatsku. Generalna proba i trening, samo što nisu počeli.