Austrijanac Simon Wagner, pobjednik Rally Showa Santa Domenica

Nakon jednogodišnje stanke vratio se makadamski show na Savršćak i opravdao titulu najzanimljivije utrke u regiji

Jedanaesti po redu Rally Show Santa Domenica pripao je posadi iz Austrije Simon Wagner sa suvozačicom Piom Sumer, Škoda Fabia Rally2 Evo. Wagneru je ovo sjajan završetak sezone osvojio je austrijsko rally prvenstvo, a podsjetimo da je u Savršćak Areni slavio 2018. godine. Drugo mjesto pripalo je dobrom znancu ovog rally showa, Beppu Harrachu sa suvozačem Dominikom Jahnom, Ford Fiesta Rally2, dok se na treću stepenicu pobjedničkog postolja popela također posada iz Austrije, Gerald Rigler/Claudia Maier, Ford Fiesta R5 EVO.

Austrijski dvojac Wagner Harrrach borbu su vodili do posljednjeg metra. Već od jutra i prvog brzinskog ispita koji je obilježila jaka kiša, dalo se iščitati po vremenima da će njih dvojica voditi bitku za prvo mjesto. Tako je i bilo. Prvi brzinski ispit dobio je Wagner, drugi je pripao Harrachu, iduća dva pripala su Wagneru.

Najbolja domaća posada na ovogodišnjem rallyu bila je Ivan Kodrić/Tomislav Pazman, Ford Fiesta Rally2. U prvih deset ukupnog poretka još je nekoliko domaćih posada, Muhvić/Simčić, Škoda Fabia R5 kao i posada Vojvodić/Sutlović, Mitsubishi Lancer EVO IX.

Posljednja ovogodišnja utrka počela je u subotu. Vozači su makadam i svoje automobile imali prilike isprobati na shake downu. Nastupilo je 66 posada. Nakon toga u centru Svete Nedelje uz tradicionalni vatromet odrađen je ceremonijalni start. Nedjelja je od samog jutra nudila mnoštvo adrenalina, blata, brzih prolazaka i fantastični skokova. Dokaz da ovakvih utrka kronično nedostaje je publika uz cijelu dužinu brzinskih ispita. Atraktivne prolaske, one malo manje atraktivne, kao i skokove nagrađivala je gromoglasnim pljeskom. Kiša i blato, očito na Savršćaku nikome ne smetaju.

Cijelu reportažu s ovogodišnjeg Rally Showa Santa Domenica pročitajte u tiskanom izdanju Auto motor i sporta, koji je na kioscima sredinom prosinca.