Održana konferencija za medije povodom relija Santa Domenica (27.-28.11.)

Na Savršćaku pokraj Samobora će se između 26. i 28.11. okupiti renomirana imena hrvatskog, europskog i svjetskog relija

Konferencija za medije održana je 23. studenog u prostorijama Turističko informativnog centra Svete Nedelje. Na konferenciji za medije iz perspektive vozača govorili su višestruki prvaci Nenad Lončarić i Niko Pulić, koji će ujedno i prvi put nastupiti na Rally Show Santa Domenica. U ime Organizacijskog odbora prisutima se obratio Daniel Vojvodić kao predsjednik organizacijskog odbora i pomoćnik direktora rallyja Krešimir Majhen. O važnosti ove manifestacije za grad Sveta Nedelja govorili su gradonačelnik Dario Zurovec i gradonačelnica Samobora Petra Škrobot. Generalnog sponzora 11. RSSDa Val int – Valvoline Distributor predstavio je Tomislav Schwager.

Daniel Vojvodić: ‘Fantastična brojka na ovogodišnjem startu, imamo 91 prijavu, još jednom ćemo gledati brze i dobre automobile na makadamu. Vozači su željni makadama, to se vidi iz prijava, imamo ih na startu tek nešto manje nego 2019.. Nažalost, ove godine će izostati popularne Lade iz Mađarske. Kod njih je taj vikend također utrka, tako da ćemo ostati zakinuti za atraktivne prolaske posada iz Mađarske. Što se domaćih vozača tiče, sve dobra poznata imena u rally svijetu. Imamo i nekoliko povratnika na makadam, bit će u svakom slučaju jako zanimljivo. Konfiguracija staze je također dobro poznata i natjecateljima i publici. Novost je jedan novi skok za kojega vjerujemo da će biti iznimno atraktivan.’

Tradicionalna reli utrka u Svetoj Nedelji održava se od 2010. godine. Kako se prošle godine nije održao zbog poznate covid situacije, titulu iz 2019. brani Mađar Peter Ranga uz suvozača Viktora Bana u Škodi Fabiji R5. Program započinje u utorak 23.11. u podne konferencijom za medije koja će se održati u Turističko informativnom centru Svete Nedelje.

U petak u 12 sati službeno će se otvoriti servisno parkiralište šoderice Šavrščak. Kroz subotu će se izdavati startni brojevi, natjecatelji će se upoznavati stazama brzinaca i odraditi Shakedown te će se objaviti startna lista i odraditi ceremonijalni start. U nedjelju kreće prava akcija kroz četiri brzinca, na kraju će se objaviti službeni rezultati, podijeliti nagrade i proglasti pobjednike.

Svim ljubiteljima relija jasno je gdje se moraju pojaviti tog posljednjeg vikenda u mjesecu studenom.