Stiže nam 47. izdanje adrenalinskog spektakla Zagreb Open INA Delta Rally

Ljubitelji adrenalinskih vožnji i oktana ponovno će doći na svoje od 11. do 13. lipnja u Zagrebu kada se održava 47. izdanje Zagreb Open INA Delta Rallyja. Najdugovječnije automobilističko natjecanje u Hrvatskoj ove će godine ugostiti više od 60 posada iz 10-ak europskih zemalja

Detalji događaja predstavljeni su u prostorima INA Maziva u Zagrebu, po čijem poznatom motornom ulju ovo natjecanje i nosi ime. Dvodnevno natjecanje održat će se uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, a uzbudljivi brzinski ispiti vozit će se u subotu u Zagrebu na Aveniji Većeslava Holjevca i u okolici Jastrebarskog, te u nedjelju na Sljemenu i Lazu.

Ceremonijalni start i cilj relija planiran je na parkiralištu TŽV Gredelj, gdje će se nalaziti i servisni park. Na natjecanju će sudjelovati i naši proslavljeni vozači te Inini ambasadori Juraj Šebalj i Viliam Prodan koji je nedavno sudjelovao i na prestižnom WRC Croatia 2021. Rallyju. INA je već tradicionalno dala podršku natjecanju.

„Drago nam je da nas organizatori ovakvih vrhunskih događaja, sportaši te zajednica prepoznaju kao pouzdanog partnera. Isto čini i više od 200 tisuća naših kupaca koji svaki dan dolaze na naša maloprodajna mjesta. Našim ambasadorima i svim drugim natjecateljima želim puno sreće, a gledateljima da uživaju u uzbudljivim vožnjama“, izjavila je dr.sc. Barbara Dorić, članica Uprave Ine.

INA Delta Rally je od 2016. dio FIA European Rally Trophyja, što znači da se vozi po istim pravilima kao i Prvenstvo Europe. Uvrštavanje utrke u viši rang natjecanja vozačima s najboljim rezultatima otvara se pristup Prvenstvu Europe te konačno i Svjetskom rally prvenstvu (WRC) koje su zaljubljenici u automobilske spektakle ovog proljeća mogli po prvi put uživo pratiti i u Hrvatskoj. Uz europske bodove, ovogodišnji INA Delta Rally bodovat će se za Europski rally trofej, Rally prvenstvo Hrvatske te Otvoreno prvenstvo Zagreba.