Hubert Laskowski – Šesnaestogodišnjak pokorio četiri rijeke

Pobjedom Huberta Laskowskog i suvozača Michala Kusnierza, latvijsko/poljska posada u Ford Fiesti Rally 3 pobjednici su prvog Quattro river Rallya voženog proteklog vikenda u Karlovcu i okolici

Svih sedam brzinskih ispita odvezli su za 59 minuta, 48 sekundi i šest desetinki. Drugoplasirana je češka posada Černy/Jindria u identičnom automobili, sa zaostatkom od 3,6 sekundi za prvom posadom. Na treće mjesto stigla je domaća posada u Škodi Fabiji R5, Pulić/Kovačić, koja je za mladim Litvancem kasnila 49,8 sekundi.

Rally je počeo u subotu najprije Shakedownom, a zatim i atraktivnim gradskim brzincem u Karlovcu. Svoje vozačke bravure na skliskom karlovačkom asfaltu pokazali su brojni domaći i strani vozači, no jedno ime se istaknulo. Riječ je o trostrukom europskom prvaku Kajetanu Kajetanowiczu koji je slovio i za glavnog favorita ovog rallya.

Zajedno sa suvozačem Maciejom Szczepanikom u subotu je na gradskom brzincu od druge posade bio brži za čak 18 sekundi. No, nedjelja je donijela brojne greške, prevrtanje na krov, ali i uspješno vraćanje što je na kraju skupo platio. Sa Škodom Fabijom pobjedio je na pet od sedam brzinskih ispita, no u konačni zauzeo tek deveto mjesto. Prvog dana rallya na startnoj rampi bila je 51 posada. No, u nedjeljnu zbog prevrtanja, izlijetanja, tehničkih kvarova do rampe nije uspjelo doći njih trinaest.

U poretku za Prvenstvo Hrvatske slavili su Niko Pulić i suvozačica Aleksandra Kovačić, koji su bili 47.1 sekundu brži od posade Juraj Šebalj/Marijan Stublić u Toyoti Yaris, odnosno gotovo dvije i pol minute brži od trećeplasiranog Alfreda Kramera juniora sa suvozačicom Jeannette Kvick u Peugeotu 208.