Porsche svoj Infotainment učinio inteligentnijim i intuitivnijim

Aktualna šesta generacija sustava Porsche Communication Management (PCM) u modelima 911, Taycan, Cayenne i Panamera od sada će imati brojne nove funkcije

One po prvi puta uključuju izvornu integraciju Spotifyja, dorađeni dizajn površine, dodatne optimizacije sustava govornog upravljanja Voice Pilot, bežično povezivanje za Android Auto te poboljšanja u planiranju punjenja električnih automobila. Nove ikone u boji podižu na dorađenoj korisničkoj površini sustava PCM 6.0 prepoznatljivost funkcija. Ovo je poboljšanje Porsche implementirao na poticaj svojih kupaca.

Uz preglednost prikaza, ovim se ažuriranjem sustava PCM poboljšava opseg Voice
Pilota. Integrirani sustav govornog upravljanja dodatno je poboljšan i pojednostavljuje pristup mnogim funkcijama. Među njih spadaju područje s novostima, upute za uporabu i streaming glazbe u vozilu. Korisnici Spotifyja Premium u dorađenom sustavu PCM 6.0 mogu direktno dohvatiti svoje omiljene pjesme i podcast sadržaje. Njihov se korisnički račun s vozilom spaja preko Porsche ID-ja kako bi se Spotify mogao koristiti kao dodatan izvor za medije.

Vozilo zatim direktno pristupa ponudi pružatelja usluge streaminga, bez zaobilaznog puta preko pametnog telefona. Kroz novu integraciju, vozači će imati trenutni pristup preko 70 milijuna pjesama i 3,2 milijuna podcast sadržaja na dohvat ruke, a potrebna količina podataka uključena je za isto je kod sustava Porsche Connect. Svi pohranjeni popisi pjesama direktno su dostupni za dohvaćanje, a i funkcija „lajkanja“ te nova „go-to-radio“ opcija su nativno integirane i traže glazbu sličnu trenutnoj reprodukciji i preferencama.

Kod električnog automobila je bitno što učinkovitije planiranje rute. Stoga je Porsche poboljšao izračun postupka punjenja u funkciji Charging Planner.
Optimizirani algoritam sada pojačano priorizira priključke za punjenje s visokom snagom i učinkovitije planira potrebna zaustavljanja radi punjenja baterije. I ova se poboljšanja temelje na povratnoj informaciji kupaca Porschea. Pored toga Charging Planner prilikom izračuna ukupnog vremena vožnje sada uzima u obzir i ono vrijeme koje je potrebno za pokretanje i završavanje postupka punjenja na priključcima za punjenje.