Porsche Cayenne stigao na hrvatsko tržište, cijene kreću od 110.988 eura

Uz spektakularni vatromet na eventu u Motovunu, skinut je veo s obnovljenog izdanja treće generacije velikog SUV-a iz Stuttgarta

Cayenne nastavlja obarati prodajne rekorde. Riječ je o najtraženijem Porscheu novijeg vremena, a facelift treće generacije bio je najopsežniji i najskuplji u povijesti marke. To je ujedno i posljednji Cayenne koji pokreću motori s unutarnjim izgaranjem, među kojima je svakako najprestižnija verzija s benzinskim V8 koji razvija 474 KS. Cayenne S ujedno je i najskuplji s istaknutom cijenom od 144.921 euro, ali i najbrži jer maksimalna brzina iznosi 273 km/h.

Stepenicu, ali baš malu stepenicu ispod nalazi se Cayenne E-Hybrid koji kombinira snagu V6 benzinca i elektromotora uz najvećih 470 KS. Uz veću bateriju s mogućnošću brzog punjenja nudi e-doseg do 90 km, cijena mu kreće od 110.988 eura, dok je coupe izvedba skuplja nepunih 4000 eura.

Osnovni Cayenne pokreće V6 benzinac snage 353 KS, a performansama ne zaostaje mnogo, jer ubrzava do 100 km/h za 6 sekundi (jednu sporije od E-Hybrida i V8) uz najvećih 248 km/h. Početna cijena mu je oko 4000 eura viša od E-Hybrida zahvaljujući hrvatskom sustavu obračuna PPMV-a koji pogoduje nižim emisijama CO2. Detaljne specifikacije i cijene svih dostupnih modela pregledajte klikom na LINK.