Bosch Hrvatska ponovno bilježi zdrav rast

Bosch je zabilježio konsolidirani prihod od prodaje od 83,4 milijuna eura i rast od 13 posto u odnosu na prethodnu godinu

Bosch, vodeći svjetski dobavljač tehnologije i usluga, završio je fiskalnu 2022. godinu s konsolidiranom prodajom od 83,4 milijuna eura u Hrvatskoj, bilježeći time snažan rast od oko 13 posto u odnosu na prethodnu godinu. „Usprkos ozbiljnim izazovima s kojima se suočavamo na globalnoj i lokalnoj razini nakon pandemije i koji su također uzrokovani ratom u Ukrajini, prekidom opskrbnih lanaca, rastom inflacije i povećanjem troškova, Bosch je u Hrvatskoj još jednom ostvario pozitivne financijske rezultate u svim poslovnim područjima. To je dokaz da tržište prepoznaje kvalitetu društva Bosch i da smo uspjeli učvrstiti svoj već snažan položaj na tržištu neprestanim uvođenjem novih proizvoda i nove tehnologije”, izjavila je Mirsada Kudrić, glavna direktorica Boscha za Hrvatsku i Sloveniju.

Za tekuću poslovnu godinu Bosch Hrvatska predviđa blagi gospodarski rast i očekuje rast globalne gospodarske proizvodnje od manje od dva posto. „Iako s obzirom na postojeću situaciju ponovno očekujemo izazovno okružje ove godine u Hrvatskoj, predviđamo stabilno poslovanje i ostajemo predani lokalnom tržištu i njegovom dugoročnom potencijalu”, dodala je Mirsada Kudrić. Bitno je za nadodati da je ostvaren pozitivan rast u svim poslovnim područjima društva Bosch.