Opel predstavio novu Fronteru

Glavni izvršni direktor Opela Florian Huettl, dopredsjednik za dizajn Mark Adams i viši dopredsjednik za proizvode i cijene Tobias A. Gubitz predstavili su novu Opel Fronteru međunarodnoj publici i brojnim novinarima

Potpuno novi Opelov SUV s pet sjedala i brojnim praktičnim značajkama bit će dostupan kao potpuno električna Frontera Electric bez lokalnih emisija ili Frontera Hybrid s hibridnim pogonom. „Ove godine slavimo 125 godina proizvodnje automobila u Opelu. Tih 125 godina uvijek smo išli naprijed, nudeći kupcima inovativnu, praktičnu i prije svega pristupačnu mobilnost. Potpuno novu Opel Fronteru savršeno opisuje sljedeća izjava: vrlo fleksibilan, prostran i elektrificiran novi SUV koji će osvojiti srca novog segmenta kupaca.”, izjavio je CEO Opela Florian Huettl.

Nova Frontera dostupna je s tehnologijom hibridnog pogona od 48 V ili u potpuno električnoj izvedbi. Frontera Hybrid dolazi s 1,2-litrenim turbo-benzinskim motorom snage 74 kW (100 KS) koji je posebno razvijen za hibridnu upotrebu. Radi u kombinaciji s električnim motorom snage 21 kW (28 KS) i elektrificiranim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa i dvostrukom spojkom pa su potrošnja goriva i emisije CO2 znatno manji u usporedbi s modelom s uobičajenim pogonom. Osim toga, Frontera Hybrid također će biti dostupna s 1,2-litrenim turbo-benzinskim motorom snage 100 kW (136 KS).