Opel vraća Monzu na vrh game

Nova Opel Corsa bilježi odlične komercijalne rezultate u cijeloj Europi a još se više očekuje od nedavno predstavljene Mokke. No, što se događa na suprotnom dijelu modelske game? Od ideje velikog SUV-a se odustalo, popularnost i prodaja Insignije je u konstatnom padu... No, to nije obeshrabrilo Opel koji svoj budući admiralski brod vidi u formi velikog crossovera

Legenda se vraća

Prema ekskluzivnim informacijama koje je Auto motor i sport dobio iz samog vrha Opela, planira se oživljavanje legendarnog fastbacka – Monze – koji se proizvodio od 1978. do 1986. godine. Koncept koji je pak predstavljen 2013. imao je više formu shooting brakea no tipičnog crossovera, no planovi se tijekom vremena još mogu korigirati ovisno o potrebama tržišta.

Luksuzni premium model

Monza bi prema prvim informacijama u dužinu trebala mjeriti 4,90 metara te će naravno biti pozicionirana iznad Insignije. Opel će ju postaviti na PSA-ovu platformu eVMP, kapacitet baterija će biti od 60 do 100 kWh, snaga i do 400 KS, dok će doseg iznositi od 400 do 600 km. Ista platforma omogućuje i plug-in hibridni koncept a Monza bi na tržište trebala stići početkom 2024. godine.

Do tada je još puno vremena, pa očekujemo da će se konačni izgled u usporedbi s našim ilustracijama ipak malo promijeniti.