Predstavljen novi Opel Grandland

S potpuno digitalnim kokpitom i Vizor prepoznatljivim Opelovim dizajnerskim usmjerenjem, novi Opel Grandland nastavlja put koji je utabala nedano predstavljena Mokka

Nakon Corse i Mokke i Grandland se nadovezuje na novi Opelov put i jasnu suradnju s PSA grupom. Najveći Opelov SUV sada ima dodatne tehnologije i sustave pomoći kokve su kupci do sada mogli pronaći samo u vozilima više klase. Tako primjerice ovdje imamo prilagodljiva IntelliLux LED Pixel svjetla s ukupno 168 LED elemenata.

Tehnologija koju smo upoznali u Insigniji debitira u SUV-u njemačke marke i postavlja nove standarde u tržišnom sektoru Grandlanda. Isto vrijedi i za ‘Night Vision’ koji tako slavi svoju premijeru u Opelu. Sustav otkriva pješake i životinje u mraku na udaljenosti do 100 metara i upozorava vozača. Poluprilagodljivi ‘Highway Integration Assist’ zadržava Grandland na sredini voznog traka i održava udaljenost do vozila ispred.

U unutrašnjosti novog Grandlanda nalazimo dva široka zaslona u jednoj jedinici koji čine Opel Pure Panel. Središnji zaslon veličine do 10 inča osjetljiv je na dodir te zakrenut prema vozaču, koji se stoga može usredotočiti na vožnju, a da ne mora skidati pogled s ceste. Tu su također i nova sjedala, “Aktion Gesunder Rücken e.V.” (kampanja za zdrava leđa) podržavaju dobro držanje za volanom. Nagrađivana sjedala jedinstvena su u klasi Grandlanda i nude širok raspon prilagodbi, od električnog nagiba sjedala do elektro-pneumatske potpore za lumbalni dio.

Kupci novog Grandlanda birat će između benzinskih i dizelskih agregata te plug-in hibridnih modela. O cijenama još ne znamo ništa, ali znamo da bi se novi Grandland mogao početi naručivati kroz nekoliko tjedana. Prve isporuke kupcima iz tvornice u Eisenachu krenut će na jesen.