Opel – Dobrodošli u električno doba

Potpuno električna Mokka-e, kao i prethodno lansirana Corsa-e, daje uvid u Opelovu elektrificiranu budućnost, a sada je i sami možete doživjeti rezervacijom testne vožnje od kućnog praga

Električni automobili ključan su dio Opelove elektrificirane budućnosti, a najvažniju ulogu prema ostvarenju te budućnosti trenutačno igra Mokka-e. Osim upadljivim i prepoznatljivim dizajnom, diskretno različitim čak i u odnosu na verzije pokretane uobičajenim benzinskim i dizelskim motorima, električna verzija Mokke ističe se i uvjerljivim performansama karakterističnima za EV-e.

Pokretana 136 KS snažnim elektromotorom koji se napaja litij-ionskom baterijom kapaciteta 50 kWh, Mokka-e prema WLTP normi WLTP može prijeći do 338 kilometara. Baterija se može puniti i pri 100 kW DC, što znači da se napunjenost od 80 posto može postići za samo 30 minuta.

Mokka-e, pored odličnih ubrzanja, poput onog s mjesta do 100 km/h za devet sekundi, vozačima nudi tri moda vožnje – Normal, Eco i Sport – a svaki pruža odgovarajući osjećaj u vožnji i vrhunsku uglađenost pri svim brzinama, čak i pri elektronički limitiranoj najvišoj brzini od 150 km/h.

Među brojnim cijenjenim priznanjima koje je Mokka-e osvojila otkako je lansirana, vrijedi spomenuti krajem prošle godine dodijeljeni ‘Golden Steering Wheel 2021’ (zlatni volan) njemačkog magazina Auto Bild, kao i prvo mjesto u kategoriji najboljeg automobila do 25 tisuća eura. Taj je uspjeh još značajniji s obzirom na to da je godinu dana ranije ‘zlatni volan’ osvojila električna Corsa-e.

Želite li i sami doživjeti dio Opelove električne budućnosti, Opel u Hrvatskoj nudi mogućnost posebne testne vožnje – Mokku-e dovest će vam na željenu adresu, bilo kućnu ili poslovnu, održati kratku prezentaciju i ustupiti za testnu vožnju po željenoj ruti. Sve što trebate učiniti jest posjetiti www.opel.hr i ispuniti online obrazac, a odabrani Opel partner kontaktirat će vas radi dogovora vremena i lokacije testne vožnje.

Pored Mokke-e, Opel na hrvatskom tržištu nudi i električnu verziju aktualne Corse koju pokreće isti električni pogonski sklop, odnosno elektromotor od 136 KS i 260 Nm okretnog momenta. Corsa-e koristi istu bateriju od 50 kWh koja se može puniti strujom jačine do 100 kW i dolazi s istovjetnim jamstvom od osam godina ili 160 tisuća prijeđenih kilometara, a s jednim punjenjem može prijeći jedan kilometar manje – 337 km. Opel Corsa-e je, kako smo spomenuli, u 2020. osvojila prestižnu nagradu ‘Zlatni volan’ i odlično je prihvaćena kod kupaca te od strane strukovnih medija.

Popularnost dokazuje činjenica da je upravo Corsa-e bila najprodavanije električno vozilo u Njemačkoj. Prema službenim podacima Savezne uprave za motorni promet, Corsa-e je tako osigurala jakih 6,5 posto BEV tržišnog udjela.

Ovaj rezultat pokazuje koliko su naši modeli privlačni kupcima i da smo na pravom putu s našom e-ofenzivom. Od Corsa-e do Zafira-e Life – Opel već nudi dvanaest modela na baterije za sve situacije i korisničke profile. Budućnost mobilnosti je električna, a mi smo u izvrsnoj poziciji za to. Dva nova modela Astra i Grandland također će elektrificirati svoje segmente,” kaže šef Opela u Njemačkoj Andreas Marx.