Opel Astra karavan (2021.)

Nakon premijere novog modela u rujnu, sada je pred nama i karavanska izvedba popularno zvana – Sports Tourer

Nova karavanska verzija dostupna je s plug-in hibridnim električnim pogonom, što je čini prvim električnim karavanom ovoga njemačkog proizvođača automobila. Što se ostalih pogona tiče, tu su i benzinski i dizelski motori. Raspon snage iznosi od 110 KS do 130 KS kod benzinskih i dizelskih verzija i do 225 KS kod verzija s plug-in hibridnim pogonom. Šesterostupanjski mjenjač standard je za vozila s benzinskim ili dizelskim agregatima, a osmerostupanjski automatski mjenjač može se uz nadoplatu nadograditi na motore veće snage.

Dimenzije nove karavanske Astre iznose 4642 x 1860 x 1480 mm (D x Š x V) s visinom za utovar od 600 mm. U prtljažnik stane 608 l prtljage, a kada se spuste stražnja sjedala utovarni kapacitet povećan je na 1634 l. Čak i uz litij-ionsku bateriju koja se nalazi ispod poda, verzije s plug-in hibridom i dalje pružaju dosta prostranosti od 548 l do 1574 l.

U unutrašnjosti nalazimo u potpunosti digitalno sučelje. Njime se rukuje putem širokih zaslona osjetljivih na dodir. Važne postavke poput kontrole klimatizacije i dalje je moguće odabrati izravno pomoću samo nekoliko prekidača. Nova je generacija multimedijskih sustava za povezivanje, informiranje i zabavu poveziva s bežičnim sustavima Apple CarPlay i Android Auto putem kompatibilnih pametnih telefona, a dostupna je i uz osnovnu verziju.

Nova Astra Sports Tourer svestrano je vozilo za novo doba – električna, digitalizirana i dizajnirana za uzbudljiv ugođaj,” ističe Uwe Hochgeschurtz, izvršni direktor Opela. „Na ovaj način spajamo svoju dugu tradiciju kompaktnih karavana s najnovijim inovacijama, kao što je plug-in hibridna tehnologija. Sigurni smo da će naša Astra Sports Tourer svojim fantastičnim izgledom pridobiti nove kupce za Opel.”