Novi VW modeli na našem tržištu

Na hrvatsko tržište upravo su stigli novi modeli iz Volkswagenove ponude – Touareg eHybrid, Touareg R i Golf R

Oba Touarega koriste plug-in hibrinu tehnologiju i imaju doseg isključivo na struju od 48 km. Kombinirani doseg iznosi do 810 km, a što se snage tiče eHybrid razvija 380 KS, dok R izvedba razvija 462 KS.

Prvi je model osmišljen za visoku razinu udobnosti tijekom vožnje te se može konfigurirati u dvije varijante opreme – Atmosphere i Elegance. Oni kojima su važnije sportske karakteristike i odgovarajuća sportska oprema odlučit će se za Touareg R.

Volkswagen Golf R najsnažniji je Golf ikada napravljen. Poznati dvolitreni TSI motor ovaj put izvlači čak 320 KS, naravno pomoću turbo punjača, što Golfu R osigurava sprint do ‘stotke’ za samo 4,7 s. Da bi se snaga i moment (420 Nm) prenijeli na podlogu zaslužan je 4Motion pogon na sve kotače. Maksimalna brzina ograničena je na 250 km/h, ali Golf R također se može naručiti s opcijskim paketom R-Performance, u okviru kojeg se najveća brzina može povećati na 270 km/h.

Pogon na sve kotače putem sustava Vehicle Dynamics Manager (VDM) povezan je s drugim sustavima voznog postroja kao što su elektronička blokada diferencijala (XDS) i adaptivna regulacija voznog postroja DCC. Zahvaljujući ovoj uskoj povezanosti različitih sustava novi Golf R nudi optimalna svojstva trakcije i neutralno upravljanje uz najviši stupanj preciznosti.

Touareg eHybrid Atmosphere i Elegance startaju sa cijenom od 567.045 kuna, dok Touareg R kreće od 641.013 kuna. Najsnažniji Golf do registracije stoji 397.621 kunu.