Ovo je novi Renaultov logo

Prvotno je viđen tijekom predstavljanja nove strategije Renaulution, a tada se on nalazio na maski modela Renault 5 Prototype. Novi logo utjelovljuje Renaultov „Novelle vague“, zaokret kojim marka unosi suvremenost u automobilsku industriju

Prvi logotip u obliku romba pojavio se još davne 1925. godine na modelu 40CV. Tijekom vremena on se više puta dotjerivao, da bi 1992. godine Style Marque odlučio pojačati 3D efekt legendarnog dijamanta uporabom kromiranog okvira, koji se savršeno slagao s fontom Wolffa Olinsa, zadržanog sve do 2004.

Logotip je posljednji put promijenjen 2015. godine, a obilježili su ga novi dizajn i font koji je razvio Renaultov dizajnerski studio u suradnji s tvrtkom Interbrand. Taj je logo bio vizualno složeniji, a njegovi obrisi katkad nejasni u manjim dimenzijama.

Novi dizajn romba veoma je jasan i prepoznatljiv u svim dimenzijama i načinima izvedbe – bio logotip izvezen, prošiven ili ugrađen na prednji kraj automobila. Plošni dizajn u skladu je s duhom vremena, iako Renault već odavno njeguje tradiciju logotipa oštrih linija.