Ovako će izgledati nova generacija Qashqaija

Do sada nismo imali nikakve ili tek male naznake kako bi trebala izgledati nova generacija popularnog SUV-a. A sada ekskluzivno donosimo fotografije treće generacije Qashqaija

S njim je sve započelo još 2007., a do sada se samo na Starom kontinentu prodao u gotovo 3 milijuna primjeraka. Uskoro nas očekuje nova, treća generacija, a ona stiže s nove CMF-C platforme koja nudi brojne tehničke dorade modela. Zna se da bi proizvodnja poremećena Brexitom i pnademijom trebala započeti najkasnije u drugom kvartalu 2021. u Sunderlandu.

Što je novo?

Iza e-Power sistema krije se elektrifikacija novog modela, a što se proporcija vozila tiče ona će ostati slična sadašnjima, jer u Nissanu smatraju kako su ove dimenzije idealne za ono što jedan crossover mora ponuditi. Nova će struktura biti čak 41 posto snažnija zahvaljujući korištenju čvršćih metalnih komponenti. Materijali u novom Qashqaiju su otporniji ali i lakši, pa će on od sadašnje generacije biti 60 kg lakši.

Uz pomoć struje

Elektrifikacija će uključivati hibridnu verziju, ali za razliku od klasičnog hibrida Qashqai će imati velik električni motor poput onog koji se obično nalazi u čistom EV, što daje trenutno ubrzanje koje poklonici EV vozila traže. Generator koji pokreće motor održava napunjenost baterije, ali također može isporučiti električnu energiju izravno u motor za dodatnu snagu.

Nova multimedija

Novi potpuno digitalni 12,3-inčni zaslon visoke razlučivosti može se konfigurirati na različite načine za prikaz uputa navigacijskog sustava, multimedijskih sadržaja, stanja u prometu ili informacija o vozilu. Svim tim značajkama upravlja se s pomoću novog okretnog gumba na upravljaču. Na pozadinu digitalnog zaslona primijenjena je tradicionalna tekstura rezanog stakla Kiriko, kojom se odaje počast Nissanovim japanskim genima.