Novi Nissan Juke stiže sljedeće godine

Iako su ga zvali ružnim pačem Nissan Juke je bio uspješan projekt, a to će potvrditi i nova generacija koja neće drastično promijeniti dizajnerski smjer

Mnogi su mu se smijali, ali su ga mnogi i kupovali te ga obožavali. Iako se pojavio još 2010. Nissan Juke je i danas najegzotičniji mali SUV, no sada je zaista došlo vrijeme za obnovu. Pogotovo jer je ostatak Nissanove game prošao protokole pomlađivanja, dotjerivanja i moderniziranja.

Novi Nissan Juke trenutno prolazi finalna testiranja koja se odvijaju na javnim cestama centralne i istočne Europe, a prve špijunske fotografije nam puno otkrivaju i u njegovom novom dizajnu. Odnosno, ekskluzivne fotografije koje smo dobili ukazuju na to da će Nissan s Jukeom ostati dosljedan ekstravaganciji koju je podgrijavala prva generacija.

Dolazak je predviđen za početak 2020. godine, a u ovom trenutku nema špekulacija o mogućim hibridnim ili električnim modelima

Zapravo, novi model će toliko očigledno njegovati DNA prethodnika da razlika i neće biti toliko velika. Forma karoserije će biti vrlo slična, a novi dizajn prednjeg kraja sugerira kako će novi model biti zanimljiv i američkom tržištu.

Realno, stari Nissan Juke izgleda toliko originalno da ga nikad nije trebalo mijenjati, osim tehnološki dorađivati i malo učiniti komfornijim

Ono što se zna, a i logično je zaključiti, jest da će novi Juke stajati na platformi novog Renault Clio te koristiti identične motore. Odnosno, na novog Jukea možete gledati kao na Nissanovu viziju gradskog automobila.

Prethodniku smo najviše zamjerila klaustrofobičnu karoseriju s malim prtljažnikom i malo mjesta na stražnjoj klupi, ali i premalim spremnikom goriva, zbog kojeg je autonomija često iznosila jedva 300 km.

U fokusu će biti svakako novi 1.3 litreni benzinac koji bi mogao razvijati od 100 do 150 KS, a u najavi je i 1,6-litreni benzinac sa 200 KS. Nije potvrđen, baš kao ni izvedba 1,5-litrenog dCi-turbodizela.