Nova Opel Mokka s golemim ekranom i Camaro-maskom

Izvana je nova Opel Mokka oživjela neke retro elemente koje bi mogli povezati sa starom zvijezdom GM-koncerna, dok je u kabini ponudila novu Opelovu svježinu, a pod poklopcem dolazi čak i čisti električni pogon. Po svemu, upravo će Mokka biti prvi model s kojim Opel radi svoj iskorak

Nova Mokka stiže na novoj platformi EMP-1 po čemu će upućeni odmah shvatiti kako je to zapravo francuska CMP-platforma na kojoj su već stigli Citroen C3 Aircross i Peugeot 2008, pa i drugi. Tako će i motor u ponudi biti iz asortimana PSA-koncerna, pa možemo očekivati turbo 3-cilindraše 100, 130 i 150 KS, 1,5 litrenog dizela, ali i električara.

Potpuno električna izvedba

Opel Mokka na struju stiće sa 136 KS i 260 Nm snažnim električnim pogonom. Vozač će moći birati između tri različita programa vožnje, a energija će se spremati u bateriju kapaciteta 50 kWh. Takva će prihvaćati brze punjače snage do 100 kW, što znači da će se baterija do 80 posto kapaciteta moći napuniti za samo 30 minuta.

U odnosu na prethodnu generaciju sjajna je vijest što su skraćeni prevjesi karoserije koji su znali zapinjati na svakom strmijem silasku. Skraćeni su sprijeda čak 61, odnosno straga 66, dok je ukupna širina u odnosu na prethodnu generaciju narasla 10 mm.

Najzanimljiviji je kokpit

Nova filozofija Opelovog dizajna nastavlja se i u kabini kroz ekran koji prezentira ideje viđene na konceptu Opel Vizor. To su dva ekrana od 10 i 12-inča, povezana te zajedno integrirana u cjelinu s ventilacijskim otvorima. Ideja je to koju je Opel nazvao Pure Panel.

Sve detalje o novoj Mokki možete pročitati OVDJE