Nissan Qashqai – Novo lice i nove tehnologije

Tri godine od predstavljanja treće generacije uspješnog Nissanovog crossovera, stiglo je vrijeme za zatezanje bora

Svoju popularnost pionir crossovera u Europi nije izgubio ni nakon 18 godina postojanja, kada je 2006. predstavljena prva generacija. Upravo na Starom kontinentu prodano je više od 350 tisuća primjeraka u posljednje tri godine, odnosno od pojave treće generacije Nissanovog crossovera. Kako bi zadržao svoj referentni položaj na tržištu u Nissanu su odlučili na temeljito osvježenje, kako vizualno, tako i na polju tehnologija.

Tako je Qashqai dobio u potpunosti novu prednju masku, a svjetla su također doživjela redizajn. Oblik stražnjih svjetala ostao je nepromijenjen. Kupcima je također u ponudi set novih aluminijskih naplataka u veličinama od 18, 19 i 20 cola. Paleta boja sada je obogaćena s tri nove nijanse: bijela Pearl, crna Pearl i Blue Ocean nijansa koja ovisno o osvijetljenju prelazi iz tamno plave prema metalik zeleno-plavoj boji.

Potpuno nova izvedba Qashqai je ona koja se krije iza imena N-Design. Osmišljena je za kupce koji cijene odvažan dizajn, zbog čega obiluje jedinstvenim profinjenim detaljima. Podnožje vrata i lukovi kotača te verzije izvedeni su u boji karoserije, a tu su i jedinstveni novi 20-inčni aluminijski naplatci. Qashqai je doživio osvježenje i u kabini vozila. Armaturna ploča, umetci na vratima, nasloni za ruke u vratima, poklopac središnje konzole i oslonci za koljena kod opremljenijih izvedbi prevučeni su alcantarom. Kod bogatijih paketa sjedala su presvučena kombinacijom alcantare i kože, dok se ambijentalno osvjetljenje može odabrati preko zaslona multimedije.

Brojni sustavi asistencije za vozača u Qashqaiju sada su oplemenjeni kako bi se osigurao još veći stupanj sigurnosti u prometu. Prije svega, izmijenjene su postavke funkcija automatskog kočenja u nuždi. Sustav za zadržavanje vozila u prometnom traku u nuždi sada se automatski aktivira prilikom paljenja vozila te radi i pri brzinama većim od 60 km/h. Još napredniji inteligentni tempomat oslanja se na podatke navigacijskog sustava i kamere koja očitava znakove ograničenja brzine te tako pomaže vozaču da prilagodi sustav vozila važećem ograničenju. U slučaju prebrze vožnje aktivira se bljeskajuća ikona upozorenja. Ako vozač ne reagira na upozorenje i ne prilagodi brzinu, aktivirat će se i zvučno upozorenje.

Za pogon je kod e-POWER izvedbe i dalje zadužen benzinski motor koji zapravo ne pokreće kotače, već to vrši elektromotor. Napredni trocilindarski motor s turbopunjačem i tehnologijom varijabilnog kompresijskog omjera služi isključivo za proizvodnju električne energije koja se uz pomoć invertera prenosi električnom motoru snage 140 kW i/ili bateriji kapaciteta 1,8 kWh (ovisno o uvjetima vožnje). Tehnologija e-POWER predstavljena je 2022. godine na Qashqaiju i X-Trailu, a u Europi je od tada prodano više od 100 tisuća vozila opremljenih tom tehnologijom. U Nissanu obećavaju potrošnju u mješovitom ciklusu prema WLTP-u od samo 6,2 l/100 km kod blagog hibrida, dok kod e-POWER izvedbe ona je čak i manja te iznosi 5,1 l/100 km.