Novi Qashqai stigao u naše salone

Pet razina opreme, dva motora, novi Qashqai temeljito je poboljšan u svojoj trećoj generaciji kako bi zadovoljio očekivanja vjernih kupaca. Cijena za početni model sa 140 KS i Visia razinom opreme stoji 179.900 kuna

Gotovo istih proporcija kao i prethodna generacija (jer to kupci baš tako žele), ali ovaj puta lakši i za 60 kg jer mu je to platforma CMF-C omogućila. Poradilo se i na čvrstoći karoserije (+41%). Ipak, narastao je prtljažnik (+74 l), nešto što je bila boljka kod prijašnje generacije.

Od početnog Visia paketa opreme kupce Qashqai časti kompletnim sigurnosnim sustavima asistencija za vozača. Također, od starta Qashqai ima i prednja i stražnja svjetla u LED tehnologiji. Kako bi ste se vozili na 18 inčnim naplatcima i uživali u navigaciji na devet inčnom dodirnom zaslonu, morat ćete posegnuti za N-Connecta paketom, gdje će vas vaš Qashqai stajati 220 tisuća kuna.

Dva 1,3 litrena DiG-T motora (Svi uz 12 V mild hibridnu tehnologiju) zadužena su za pogon, prvi slabiji razvija 140 KS, dok snažniji na prednje kotače isporučuje 158 KS. Izmjene stupnjeva vrše se putem šeststupanjskog ručnog mjenjača, dok je za istu zadaću kod snažnijeg motora zadužen X-Tronic bezstupanjski CVT varijabilni mjenjač. Također i kod pogona na sve kotače dolaze isključivo X-Tronic mjenjač i snažniji motor.

Nešto kasnije na naše će tržište stići i e-Power model Qashqaija, čiji će pogon biti kombinacija benzinskog i elektromotora. Radi se o inovativnoj tehnologiji koja se već primjenjuje na japanskom tržištu kod modela Note. Za europsko tržište kombinirat će se 1,5 litreni motor, a ukupna snaga e-Power sustava zahvaljujući električnom motoru iznosit će 140 kW.

Cijene se kreću od 179.900 kuna za spomenuti model sa 140 KS i Visia paketom, pa sve do 287.855 kuna za najbogatiji Qashqai s Tekna+ paketom, snažnijim motorom i pogonom na sve kotače. Iz Nissana komuniciraju kako do kraja godine planiraju prodati 200 jedinica, dok su u sljedećoj godini očekivanja oko 700 prodanih Qashqaija.