Mercedes MBUX Hyperscreen

Mercedes je za 2021. pripremio mnoštvo novosti u svijetu digitalije. Nedavno predstavljena S-klasa 'otvorila' je vrata ulasku umjetne inteligencije u svoju multimediju a električni ekvivalent S-klasi – EQS – dobio je impozantnu unutrašnjost u vidu ekrana i naprednog infotainmenta

MBUX Hyperscreen se cijelom širinom ‘proteže’ između oba A-nosača, u duljini od 141 cm a čine ga velika tri ekrana koja su spojena u jednu cjelinu. Površina Hyperscreena je otporna na grebanje (aluminij-silikat) te je izuzetno otporna na lomljenje.

U slučaju prometne nezgode i potencijalne opasnosti od pucanja, Hyperscreen pak puca na točno predviđenim mjestima (pet točaka). Ukupno osam procesora regulira funkcioniranje tri ekrana, RAM-memorija je 24 gigabajta, 12 aktuatora je u funkciji haptičkog dodira. Područje oko upravljača, rezervirano za intrumente, je malo drugačije od ostatka površine (nije OLED) a tu je i 3D-prikaz.

Površina ekrana namijenjena suputniku veličine je 0,24 m2 a najvažnije informacije (navigacija, radio, telefon) su u svakom trenutku vidljive. Tzv. ‘zero-layer-layout’ konstatno i ciljano se proširuje zahvaljujući umjetnoj inteligenciji, a ujedno je za suputnika na raspolaganju do sedam personaliziranih profila. Ukoliko je mjesto suputnika prazno, Hyperscreen prikazuje animirane zvijezde.