Predstavljen novi Mercedes GLC Coupe

Kupe izvedba popularnog njemačkog SUV-a srednje klase ovom lifestyle verzijom druge generacije upotpunjuje veliku Mercedes SUV obitelj

Nakon što nam je u 2022. godini predstavljena druga generacija modela GLC, sada je pred nama i kupe izvedba. Dizajnerima i inženjerima je misao vodilja bila kako objediniti elegantne siluete SUV-a sa sportskom dinamikom vožnje. GLC kupe prepoznat ćete po širim donjim rubovima karoserije, Avantgarde aluminijskim naplatcima od 18 inča, poliranim završecima ispušnih cijevi i LED svjetlima koja prvi put dolaze u serijskoj opremi.

S dužinom od 4.763 mm, 31 mm je duži i 5 mm viši od svog prethodnika. Širina traga je veća, za 6 mm sprijeda (sada 1627 mm) i 23 mm straga (sada 1640 mm). Veća duljina vozila pogoduje međuosovinskom razmaku te prednjim i stražnjim prevjesima. Širina je ostala ista i iznosi 1.890 mm. S još većim volumenom prtljažnika nego prije, GLC kupe spreman je za velika cestovna putovanja: 545 litara (45 litara više od prethodnog modela) do 1490 litara (plus od 90 litara) u blagim hibridnim modelima i 390–1335 litara kod plug-in hibrida.

Svi modeli opremljeni su tehnologijom električnog pogona, bilo kao plug-in hibrid s potpuno električnim rasponom prikladnim za svakodnevne potrebe ili kao blagi hibrid s 48-voltnom tehnologijom i integriranim starter-generatorom za dodatno pojačanje i rekuperaciju energije. Uz mild hibridnu verziju, dostupne su i tri plug-in izvedbe. Visokonaponska baterija ima kapacitet od 31,2 kWh, a potpuno punjenje s opcijskim 60 kW DC punjačem moguće je izvršiti za oko 30 minuta. GLC kupe standardno je opremljen trofaznim AC punjačem od 11 kW.

Sportski ovjes je kod svih GLC kupe modela standardan. Opcijsko upravljanje stražnjom osovinom od 4,5 stupnja čini vozilo još lakšim za manevriranje. Nudi se u paketu Technology zajedno s Airmatic zračnim ovjesom. Unutrašnjost novog GLC kupe standardno je opremljena modernom linijom Avantgarde. Ispred vozača nalazi se veliki 12,3 inčni digitalni zaslon visoke razlučivosti, dok sredinu kokpita krasi 11,9 inčni dodirni zaslon. Najavljeno je kako će na tržište EU novi GLC kupe stići sredinom ovog ljeta.