Nema više Mercedes E-klase u limuzinskoj izvedbi

Nakon G-klase, više nema limuzine E-klase. Proizvodnja W 213 je rasprodana do promjene modela najavljene za 2023. Do tada kupci imaju samo karavansku izvedbu

Još uvijek postoji sedam postojećih vozila koja se nude na prodaju na stranicama Mercedesa. Tvrtka sa sjedištem u Stuttgartu još uvijek je imala sedam limuzina E-klase na zalihama na Valentinovo 2022. W 213 će sići s proizvodne trake u Sindelfingenu do ožujka 2023., kada je predviđen dolazak novog modela. Produkcijska mjesta su očito u potpunosti popunjena do ovog trenutka, kako izvještava blog mbpassion. Svatko tko konfigurira e-limuzinu putem interneta, na kraju će dobiti napomenu “Dostupnost na zahtjev”. Proizvođač to potvrđuje.

Njihov glasnogovornik je za Auto motor i sport rekao: “Veoma smo zadovoljni zbog kontinuirane velike potražnje za E-klasom. Stalno rastući broj narudžbi diljem svijeta znači da je naš trenutni obujam proizvodnje iscrpljen i nažalost ne možemo prihvatiti daljnje narudžbe kupaca u Njemačkoj. Naši kupci će i dalje imati na raspolaganju nekoliko izložbenih, demonstracijskih ili prodajnih vozila. E-Klasa karavan i dalje se može naručiti kakav jest.”

Čini se da je karavanska verzija E-klase (S 213) manje popularna među kupcima. Karavan ostaje dostupan i također će se proizvoditi do početka 2023. godine. U međuvremenu, maskirane verzije nadolazećeg W 214 već se mogu vidjeti na cesti. Iako se nova generacija mijenja u nekim aspektima (međuosovinski razmak, širina karoserije, oprema itd.), ona također mora prihvatiti kompromise koji su mogli dovesti do uspjeha trenutne generacije modela.

Ovako bi trebala izgledati nova generacija E-klase prema našem crtaču Christianu Schulteu kada stigne na tržište 2024. godine