Mansory Mercedes S klasa – Bolje od najboljeg!

Kao i sve prethodne generacije prije nje i najnovija generacija Mercedesove S-klase ponovno tvrdi da se predstavlja kao najbolji automobil na svijetu. Ni više ni manje. Ali za Mansory, dobro poznatog 'tunera' sa sjedištem u Bavarskoj, ne postoji ništa što se ne može dodatno oplemeniti

Pa tako Mansory ponovno nudi cjelovit program prilagodbe najnovije generacije luksuznog automobila iz Stuttgarta u Njemačkoj. Vidljivi su brojni dodaci od karbonskih vlakana na karoseriji vozila. Koriste se kod prednjih usisnika za zrak, retrovizora te stražnjeg odbojnika i spojlera. Mansory S klasa vozi na velikim 22 inčnim aluminijskim naplatcima, a što se tiče unutrašnjosti prema željama kupaca ona se primjerice može nanovo pretapecirati najfinijom kožom. Naravno niti ovdje ne manjka dodataka od karbona, a sve je zaokruženo diskretnim logotipovima Mansory brenda.

Idemo na performanse! U obzir dolazi tjuniranje samo modela S 400d i S 500. Dizelaš nakon Mansory zahvata ima 395 KS, što je 65 KS više nego kod klasičnog S 400d. Razvija nevjerojatnih 837 Nm okretnog momenta, do 100 km/h ubrzat će za 4,8 s, a maksimalna brzina iznosi 270 km/h. Obećana emisija ispuha je 170 g/km CO2, dok prosječna potrošnja iznosi samo 6,4 l/100 km.

Idemo do benzinca! Skoro pa 100 KS više nego kod S 500 pa snagu zaokružujemo na 526 KS, okretni moment iznosi 629 Nm, a maksimalna brzina limitirana je na 270 km/h. Do ‘stotke’ Mansory Mercedes S 500 stiže za samo 4,3 s. Ovdje će prosječna potrošnja iznositi 10 litara na 100 km, a emisija CO2 240 g/km. Cijene ovih prerada nisu nam poznate, no sigurno da će svi koji žele individualizirati svoju novu S klasu morati biti dubljeg džepa.