Obnovljen Jeep Compass

Druga generacija Jeepovog SUV-a upravo je doživjela blago zatezanje bora po pitanju stila, tehnologije, sigurnosti i funkcionalnosti

Model Compass Jeepu je jako bitan za europsko tržište, gdje on čini više od 40 posto prodaje svih modela američke kompanije. Izrađuje se u gradu Melfi u južnoj Italiji i posebno je prilagođen željama kupca Starog Kontinenta, pa je shodno tome izvršen i redizajn. On se poglavito odnosi na blage izmjene prednjeg i stražnjeg dijela te nešto opsežnije osvježenje unutrašnjosti.

Rešetka s tradicionalnim okomitim otvorima horizontalnija je, a svjetla su također nešto tanja i dolaze u full LED tehnologiji. Tu su još i novi odbojnici kako sprijeda tako i straga, dok je Compass opsežnije redizajniran u interijeru. Potpuno nov sustav multimedije (Uconnect5 – prvi Jeep u Europi s novim infotainmentom) prati i novi dodirni zaslon veličine ovisno o modelu od 8,4 do 10,1 inča. Iza upravljača novost je 10,25 inčni virtualni zaslon, dok novi smještaj centralne konzole osigurava 7,2 litara dodatnih pretinaca za smještaj sitnica.

Obnovljeni Compass prvi je Jeep u Europi koji će voziti s Level 2 nivoom autonomne vožnje. Brojni sustavi asistencije koje donosi ADAS, posljednja generacija Jeepovog sustava pomoći, uključuje prepoznavanje znakova, održavanje vozila unutar trake, upozorenje na umor i prekoračenje brzine te automatsko kočenje u nuždi koje u potpunosti zaustavlja vozilo. Najnovija značajka je nov sustav adaptivnog tempomata koji kombinira radar i održavanje vozila u sredini trake, kako bi vožnju autocestom učinio što lagodnijom.

Tu je sada i novih pet razina opreme (Sport, Longitude, Limited, S i Trailhawk), s pet različitih kombinacija pogonskih sklopova – benzinski, dizelski i plug-in hibridni pogon, uz tri mjenjača (šestbrzinski ručni, automatski mjenjač s dvostrukom spojkom (DDCT) ili klasični automatski sa šest stupnjeva prijenosa te pogon na prednje ili na četiri kotača. Benzin inačica dolazi s 1,3 litrenim GSE motorom snage 130 KS ili 150 KS, uparenim s ručnim mjenjačem, odnosno DDCT automatskim mjenjačem, oba s pogonom na prednje kotače.

Kako bi upotpunio ponudu postoji i 1,6 litreni dizelski motor snage 130 KS uparen sa šeststupanjskim ručnim mjenjačem i pogonom na prednje kotače. Plug-in hibridna izvedba nudi se u dva nivoa snage – 190 KS i 240 KS, uz šeststupanjski automatski mjenjač i eAWD pogonom na sva četiri kotača.